tisdag 6 april 2010

Glutenfri tårtbotten..

Testade att göra glutenfri tårtbotten ikväll. Den blev jättehög och fin.. Kanon ljus och perfekt :)
Trodde det skulle vara lite krångligare faktiskt men det gick jättebra.

Här kommer receptet:

Glutenfri tårtbotten:
3 st ägg
3 dl socker
1 dl varmt vatten
3 dl Lailas mjölmix gluten och mjölkfritt
1 tsk rågad bakpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Inte varmfluft.
Vispa ägg och socker några minuter så att det blir fast, pösigt och vitt.
Häll i det varma vattnet, mjölet och bakpulvret och rör om tills allt är slätt.
Häll upp i bröad form. Grädda i ugnen i 30min. Låt svalna.

Lycka till!

3 kommentarer:

  1. Oj vad god fin denna blev!!!

    SvaraRadera
  2. Om du bröar formen så blir det inte glutenfritt

    SvaraRadera
  3. Naturligtvis ska formen bröas med glutenfritt mjöl ;)

    SvaraRadera