måndag 12 juli 2010

Ett helt eget inlägg om strössel & annat

Alltså.. Min stora favorit affär inom bakning här på internet är Pehrnillas Strössel och annat

Nu finns även hennes blogg på sidan, och ni måste bara gå genom den och titta på hennes underbara bakverk, hennes bröllopstårtor och dylikt är gudomligt läckra. Det är så att man sitter och gapar ibland ;)

Skulle jag ha fler nomineringar skulle även hon ha fått sig en, men istället får hon ett helt eget inlägg i min blogg.

Kika in hos henne för hon har världens bästa bakprodukter och är det något som fattas så är det bara att kontakta henne så kollar hon upp var hon kan köpa in sakerna och lägger till i sin affär, kanon bra tycker jag :)

Du e bäst gumman!



Kram STina

9 kommentarer:

  1. Ojdå nu gör du mig generad ju:)
    Blir väldigt glad av allt fint du säger i alla fall.
    Tack så mycket väldans mycket.
    Jisses va tafatt jag blev........;)

    SvaraRadera
  2. *skratt* behöver du väl inte bli... jag skrev juh bara sanning ;)

    Kram Stina

    SvaraRadera
  3. kika du in på min blogg så får du se något du kan hämta där ;) Ha en skön dag!
    Love you

    SvaraRadera
  4. Hejsan!

    Jag tänkte nu höra med dig ang en fråga som jag ofta blir fundersam runt!

    Hur räknar du ut bitar/tårta?
    Tex hur många bitar går det på runda tårtor(18,25,28,30 mm i diameter) Och lika med långpanna, har du några riktlinjer som du går efter? Sedan varierar så klart mäktigheten och höjd på tårtorna. Men jag skulle verkligen uppskatta dina hjälp!!

    Kram
    Madde

    SvaraRadera
  5. Madde.. ojdå.. det där är frågor jag faktiskt ställt mig själv...

    Saken är den att jag räknar inte bitar... brukar kika lite runt på andra bloggar osv...

    Mina riktlinjer är hur pass stor form jag använder mig av och vad det är för tårta...

    Nu är det mest till vänner och bekanta jag bakar..

    en ärligt så tycker jag att det är världens svåraste att reda ut hur många bitar det är på tex en 18 eller 25 i diameter.. osv...

    så jag kan tyvärr inte svara på det.

    Är det någon annan som vet? och hur gör ni andra?

    Tack för frågan iafl.. jag ska nog försöka googla runt och lösa detta mysterium ;)

    SvaraRadera
  6. Hallå på er, det finns en smart uträknare här:http://www.pejgan.com/antalbitar.asp
    Även jag som sysslar med det har svårt för det där. Tycker allting är för lite och visst är det så att olika människor äter olika mycket tårta. Men det är ju sällan man har ett gäng lastbilschaffisar eller bara små rara tanter som äter helt olika utan oftast är det ju blandat.
    Jag vet att jag är generös med storleken då jag tycker hellre för mycket än för lite.

    SvaraRadera
  7. Pehrnilla men TACK!... vad härligt.... då ska jag kika in där ;)

    SvaraRadera
  8. Inom konditorvärlden så räknar man oftast:
    16 cm i diameter är 6 bitar
    18 cm i diameter är 8 bitar
    20 cm i diameter är 10 bitar
    22 cm = 12 bitar
    24 cm = 14 bitar
    osv

    Iaf får vi lära oss så i den bagar- och konditorskola som jag går i.
    Sen beror det ju också lite på hur hög eller hur mäktig tårtan är.

    - Annelie -

    Ps... även jag håller med i lovorden över Strössel & Annat samt Pehrnilla!! Favoritbutiken nummer 1.

    SvaraRadera
  9. Annelie.. åhhh tack!... då ser jag att jag inte har varit totalt ut och flugit iafl ;)

    SvaraRadera