tisdag 27 juli 2010

Chokladbollar alá gigantiska


Blev chokladbollar en dag.. och här får man göra några dubbelsatser för att det ska räcka till alla. Körde dock gigantiska denna gången :) Lite samma storlek som på cafér och konditorier.
Här är grundreceptet och det kommer från boken "sju sorters kakor"
Chokladbollar
100 gram smör
1 dl socker
1 msk vanillinsocker
2-3 msk kakao
3 dl havregryn
2-3 msk kallt starkt kaffe
Garnering:
pärlsocker och/eller kokosflingor
Rör matfett, socker och vanillinsocker poröst. Blanda i kakao. Tillsätt havregrynen och kaffet.
Rör om tills allt är väl blandat.
Forma smeten till små runda bollar.
Rulla dem i pärlsocker eller i kokosflingor. Förvara i kylskåp.
Eller gör som jag. Gör några dubbelsatser, häll allt i en skål och knåda ihop till en jämn massa. Rulla stora bollar och rulla i pärlsocker eller kokosflingor :)
Ät och njut!

2 kommentarer:

  1. Vet du vad jag gör med havregrynen - jag kör dem i mixern sen kör jag allt m elvisp (degkrokar) smeten blir kanonfin.

    SvaraRadera
  2. Ahaaa! Det var ju ett jättebra tips...Tack :)

    SvaraRadera