onsdag 12 maj 2010

Glömda chokladbollar

Testade att göra glömda chokladbollar igår... två timmar i ugnen och sen får dom stå kvar i ugnen över natten. Perfekt att göra på kvällen :)
Här kommer receptet om någon är sugen på att testa :) Grymt goda kakor blev det iafl grymt lik chokladbollar i smaken :) Lite härligt kladdkakslikt innuti :)

Glömda chokladbollar
200 g smör (rumsvarmt)
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
6 msk kakao
4 dl mjöl

Rör ihop alltihopa till en kladdig smet. Rulla små bollar och rulla dom sedan i pärlsocker, lägg ut på en plåt med bakplåtspapper.
Ställ in i ugnen. Grädda dom i 2 timmar på 50 grader. Låt stå sedan tills följande dag (ca. 12h) på eftervärmen. Alltså ugnen stängs av och kakorna står kvar tills följande dag. Bäst är att göra dom på kvällen.
Efter värmen gör att dom gräddas klar :)

6 kommentarer:

  1. Låter mycket gott! Jag brukar göra liknande, utan pärlsocker, de heter "Har-skitar". Fantastiskt namn...

    /Maria

    SvaraRadera
  2. HAHA! HÄrligt namn. Har dock hört det där innan men aldrig sett "har-skitarna".. men kan tänka mig att det är just dessa. Finns många namn på det har jag märkt iafl :)

    SvaraRadera
  3. Ser jätte goda ut! Blir dm hårda eller hur blir dom? Tänkte göra cacepops av dem:D

    Du har väl inte missat cupcake tävlingen hos mig?
    Kram
    Maddesmumms

    SvaraRadera
  4. Det här lät spännande! Måste jag nog testa till helgen...

    SvaraRadera
  5. Hej !
    Vi provade att göra dessa igår ,
    helt okej ,
    kul blogg du har med en massa mumselimums
    Tusen tack!
    MVH Lena...
    http://miniphoenix.bloggplatsen.se

    SvaraRadera
  6. Jessica.. Ja det tycker jag du ska göra ;) gott gott! lite beroende framkallande :)

    Lena.. mina blev lite kladdiga innuti.. som en liten mini kladdis :)
    Vad kul att du gillar bloggen och kikat förbi.. kom gärna förbi igen ;)

    Kram på er tjejer!

    Madde.. dom blir mjuka innuti och lite hårdare på utsidan... men kan tro att man kan kladda ihop dom till sticks ;)

    SvaraRadera