lördag 1 maj 2010

Kladdkaka marianne och lakrits


Valborgs firandet blev lyckat :) Väldigt trevlig kväll med fina vänner och världens fyrverkerier som är årligen nere vid Bredasjön i Holmsjö här där vi bor :) Värsta millenium fyrverkeriet!
Nåja, det blev iafl en kladdkaka gjort till kaffet.. och här kommer receptet på den.
Kladdkaka
2 ägg
2 dl socker
75 g smör
1 msk sirap
½ msk vaniljsocker
1,5 dl vetemjöl
3 msk kakao
3 stora skedar nutella
ca.1 dl salmiak strössel
En kaka Fazer Marianne
Blanda ägg och socker vitt och fluffigt. Smält smöret och låt svalna.
Häll i smör och sirap.
Blanda vaniljsocker, vetemjöl och kakao i en separat bunke.
Blanda detta med dom andra ingredienserna.
Häll i nutellan och sist den hackade marianne chokladen och salmiakflarnen/strösslet.
Häll allt i en lösttagbar form och grädda i 170 grader i ca 20-25 min.
Servera en klick glass eller grädde till

4 kommentarer: