lördag 11 februari 2012

En annorlunda och rolig tårta



Måste säga att detta var faktiskt jätte lätt att göra, och grymt roligt.
Sen måste jag upplysa alla om att frostingen var den godaste jag någonsin ätit.. Den lär hamna på mina framtida cupcakes den :)

Jag såg att Lisa med bloggen Sockerrus hade gjort den och jag blev så himla sugen på att testa... hon hade en kanon bra steg-för-steg anvisning och vips... var två tårtor gjorda. En i frysen väntandes tills nästa tillfälle och en klar med frosting :)
Vill du testa... då går ni in HIT så kommer ni raka vägen in till Lisas steg-för-steg! :)

Och eftersom det nalkas alla hjärtans dag så fick det bli lite röda fina hjärtan på. Dessa finns hos Strössel & Annat och kallas för Dragéer




Recepten är hämtat från Lisas blogg. Jag gjorde dock dubbelsats av Vaniljkakan och delade upp det i två olika på slutet så att jag kunde blanda i kakao i den ena smeten. Kakaon blandade jag bara lite högt sådär, några matskedar :)

Saftig Vaniljkaka Ger en 20cm kaka
200 g smör, rumstempererat
2 1/2 dl socker
3 1/4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 ägg
1,5 tsk vaniljsocker eller 3/4 tsk vaniljpulver



Gör så här:
Rör det rumsvarma smöret och socker pösigt.
Tillsätt ett ägg i taget och vispa en stund mellan varje ägg.
Sikta ner mjöl, bakpulver och vaniljpulver. Blanda väl.
Häll smeten i en smord form och grädda på 160 grader i ca 40-50 min. I min ugn är den klar efter 40min. Låt en sticka avgöra när den är klar (den ska vara torr).




Vaniljsirap

2 dl socker
2 dl vatten
2 tsk vaniljpulver


Gör så här:
Koka upp socker och vatten i en kastrull. Ta av kastrullen från plattan när sockret smält.
Rör ner vaniljpulver och blanda om.
Häll nu/droppa sirapen i skarvarna på din vertkala kaka.

Frys ner kakorna 1h i frysen.

Len chokladfrosting
1 dl grädde
150 g mjölkchoklad
60 g smör
2,5 dl florsocker
3 msk kakao
1 tsk kokande vatten


Gör så här:
Häll grädde i en kastrull och värm upp. Rör ner hackad choklad och fortsätt att röra tills allt har smält. Ställ blandningen i kylen i 30-60min. Den ska bli ungefär rumsvarm.
Vispa rumsvarmt smör fluffigt.
Häll i florsockret, kakaon och det kokande vattnet. Rör om.
Ta ut chokladblandningen från kylen och häll ner i smörkrämen. Vispa tills allt är väl blandat. Är frostingen för rinnig så kan du tillsätta lite mer florsocker eller ställa in den i kylen en liten stund.

3 kommentarer:

  1. Såg inlägget hos Sockerrus men har själv inte testat det ännu. Så fin din tårta blev och kul att frostingen var så himla god!

    SvaraRadera
  2. Helt klart en tårta ni måste testa... strykande åtgång.. å då e dom ju rätt så trötta på tårtor i detta huset men tårtan är slut... betyder att den var faktiskt super god :)

    SvaraRadera