fredag 17 februari 2012

Chokladkaka


I kväll har yngsta grabben Disco med sin klass, själv skulle jag ha varit där och hjälpt till men pga mycket att göra valde jag att stanna hemma och få undan allt istället. Jag har dessutom fått börja lära mig att inte ta på mig för mycket och det är ju inte alltid så enkelt när man heter Stina. Så idag valde jag faktiskt att stanna hemma. Men eftersom jag då fick aningen lite dåligt samvete (som vanligt) plus att jag insåg idag att jag behöver plats i frysen så valde jag att ta upp den andra vertikala kakan och göra choklad kaka till föräldrarna som ska vara som stöd för barnen ikväll och hålla koll på dem. Kom på att jag skulle testa en spritsteknik också så då passade jag på med det också :)


HÄR hittar ni receptet på vertikal kakan och länken till steg-för-steg hur man gör en vertikalkaka.
Jag valde idag att dekorera kakan lite vintrig. Med snöflingor,, snöbollar och snö i mitten av riven vitchok lad. Johanna kom på att om det inte hade varit precis innan skulle jag ha gjort en sugerpaste snögubbe åxå men det kom hon ju naturligtvis på försent. Hade varit fint med en snögubbe på ... riktigt vintrigt :)

Hoppas föräldrarna blev glada och gillade kakan!

8 kommentarer:

 1. Amy.. tack! blev dock inte riktigt nöjd med spritsningen.. men med lite träning och påhittighet så ska man väl komma en bit på vägen :)

  SvaraRadera
 2. Den ser helt otroligt mumsig ut! Jättefin är den med! :)

  SvaraRadera
 3. Annica.. tack! den är faktiskt riktigt god denna. Jag gillar frostingen :)

  SvaraRadera
 4. Oj så god den ser ut. Älskar choklad. Hur kan man inte älska choklad förresten. jag försökte mig på den spritsningen i höstas, men jag tror min frosting blev aningen för lös för det blev inte alls lika snyggt som din. Du har en väldigt fin blogg. Tittar ofta in här och får en del inspiration.

  SvaraRadera
 5. Anette.. oj tack så hemskt mycket för de fina orden :) Själv tycker jag nog att jag behöver träna lite på den spritsningen och jo.. frostingen behvöer nog vara rätt så fast för att man ska kunna göra den ;)
  Vad kul att jag kan inspirera dig lite.
  Saken är den att det är så otroligt många som har såna fina bloggar med så grymt fina bakverk att titta på så att man nästan får ångest för att man inte kan få det lika fint :)
  Så själv har jag bestämt mig att behålla min blogg och mitt bakande på en vardaglig nivå. Men ack vad en systemkamera hade gjort gott för mina bilder ändå... utan massa fläschit :P
  Tack för din kommentar, kommentera gärna igen både på gott å ont :) välkommen in igen!

  Kram STina

  SvaraRadera
 6. Vilken fin idé, att ge kaka till de andra! Med en så fin kaka tror jag att man kan komma undan med precis vad som helst! :-) Stor kram!

  SvaraRadera
 7. Helena haha ja jag hoppas dom blev glada iafl :)

  SvaraRadera