torsdag 23 februari 2012

Måste nog slå ett slag för Strössel & Annat´s tårtfyllningar


Något som jag ej har kunnat med är dessa färdiga Mousser och tårtfyllningar ute i butikerna, de smakar kemiska och äckliga.
Pehrnilla på Strössel & Annat har dock berättat flera ggr för mig att de hon har i sin web butik faktiskt ÄR goda. Hon är ju som jag MYCKET KRÄSEN när det gäller färdiga produkter.
Eftersom jag ska göra min bröllopstårta själv till sommaren, har jag haft lite ångest över all tid jag behöver sätta ner på tårtorna, även om tanken är att jag ska göra dem veckan innan och frysa ner dem. Att göra fyllningar och mousser framförallt kan vara tidskrävande. Speciellt till många och stora tårtor :)
Så med anledning av detta tog jag hem en citron mousse och en hallon mousse.
Detta gick rysligt snabbt att få ihop, och lätt att spritsa mellan bottnarna.
Och vet ni vad?????
De var goda :) Kan tänka mig att efter att ha stått i kylen nu tills i morgon så har nog smaken satt sig ännu mera. Så i morgon blir det intressant att se hur tårtan smakar.

Jag blandade bara grädde i hallonmoussen och frö att få citron moussen ännu syrligare blandade jag med lite turkis yoghurt. Nom nom!!!

Är ni sugna på dessa pulver mousser? gå då in HÄR

Tårtan på bilden blev jättehög, nu var ju tårtbottnarna tjocka också och det blev rejält med fyllning :) I morgon ska jag täcka den med min favorit choklad frosting.

För i morgon fyller min yngste son William 13år... hoho vad tiden går!!!

4 kommentarer:

 1. Va fin den är. Jag får den aldrig så perfekt.

  SvaraRadera
 2. Jag förstår att du inte vill stå med en massa tårtbakande precis dagarna innan ert bröllop. Men jag kan tipsa dig om att jag har haft fyllda (hallonmousse, vit chokladmousse och rårörda hallon i) bottnar i frysen 3 månader och sedan ätit dom. Har smakat precis som en nygjord tårta om inte till och med mycket saftigare och godare. Så du kan lätt göra tårtbotten och fylla dom ett bra tag iförväg för att få det lite mindre stressigt till den stora dagen. :o) Vet dock inte hur det funkar med köpta mousser att frysa...

  SvaraRadera
 3. Sabina... spritsar du fyllningen? det gör att tårtan blir jämnare och lättare att fixa ;)

  Carina åhh tack för tipset. Jo men finns ju färdiga nerfrusna tårtor i affären så borde ju liksom fungera bra ändå :) Jag lär nog göra mina klara med marsipan och eftersom tanken är att ha levande rosor mellan våningarna så behöver jag ju inte dekorera mer än så ;)

  SvaraRadera