onsdag 1 februari 2012

Kokosrulltårta med hjortron grädde


Fick ett ryck häromdagen och gjorde kokosrulltårta med hjortrongrädde... den blev GOD minsann :)

Receptet på rulltårtan hämtade jag ur boken "sju sorters kakor"

KOKOSRULLE
3 ägg
2 dl socker
3 dl riven kokos
3/4 dl potatismjöl
1½ tsk bakpulver

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i kokosflingorna, mjöl och bakpulver. Vänd ner blandningen i smeten.
Bred ut smeten på ett bakplåtspaller i en långpanna. Grädda mitt i ugnen i ca 5-7 min. Stjälp upp kakan på sockrat papper eller fuktig duk.
Istället för socker på bakplåtspappret spred jag ut ett lager med kokosflingor.
Dra bort pappret försiktigt, TIPS! sitter det hårt? pensla med lite kallt vatten så släpper bakplåtspappret bättre.Låt kakan kallna.

Fyllning: Vispa 3 dl grädde hårt, rör ner ca 1 dl hjortronsylt, helt efter tycke och smak.
När kakan är kall, smetar man ut hjortrongrädden och rullar ihop rullen. Låt stå kallt i några timmar så är den otroligt perfekt och god :)

4 kommentarer:

  1. Helene Johansson12 januari 2013 21:35

    Ugn 250 grader eller??
    Gör den exakt nu men chansade på temperaturen, kollade anda rulltårtrecept & det stod 250 grader.
    Tack för receptet, tror den blir himmelskt god!!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Helene ... Hoppsan.. Har visst glömt å fylla i ugnsvärmen

      Men visst är det samma som vilken rulltårta som helst ;)


      Lycka till!

      Radera