onsdag 1 februari 2012
Kokosrulltårta med hjortron grädde
Fick ett ryck häromdagen och gjorde kokosrulltårta med hjortrongrädde... den blev GOD minsann :)
Receptet på rulltårtan hämtade jag ur boken "sju sorters kakor"
KOKOSRULLE
3 ägg
2 dl socker
3 dl riven kokos
3/4 dl potatismjöl
1½ tsk bakpulver
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i kokosflingorna, mjöl och bakpulver. Vänd ner blandningen i smeten.
Bred ut smeten på ett bakplåtspaller i en långpanna. Grädda mitt i ugnen i ca 5-7 min. Stjälp upp kakan på sockrat papper eller fuktig duk.
Istället för socker på bakplåtspappret spred jag ut ett lager med kokosflingor.
Dra bort pappret försiktigt, TIPS! sitter det hårt? pensla med lite kallt vatten så släpper bakplåtspappret bättre.Låt kakan kallna.
Fyllning: Vispa 3 dl grädde hårt, rör ner ca 1 dl hjortronsylt, helt efter tycke och smak.
När kakan är kall, smetar man ut hjortrongrädden och rullar ihop rullen. Låt stå kallt i några timmar så är den otroligt perfekt och god :)
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
mums va gott de låter.
SvaraRaderaDen var suuuper god :)
SvaraRaderaUgn 250 grader eller??
SvaraRaderaGör den exakt nu men chansade på temperaturen, kollade anda rulltårtrecept & det stod 250 grader.
Tack för receptet, tror den blir himmelskt god!!!
Helene ... Hoppsan.. Har visst glömt å fylla i ugnsvärmen
RaderaMen visst är det samma som vilken rulltårta som helst ;)
Lycka till!