fredag 28 januari 2011

Jennie´s Oooey Gooey Brownies...



Jennie som har bloggen Kalasgott och som förövrigt också är med i tv programmet "Sveriges mästerkock" ja om ni inte redan har sett henne där ;)
Nåja.. hon har gjort denna skapelsen och jag har länge tänkte göra kakan men aldrig riktigt kommit till skott... men nu så :)
Gillar man kladdigt, chokladigt, kolakladd, då bara ÄLSKAR man denna kakan :) Men den är inget för den kalori räknande människan, här snackar vi att det finns KALORIER :)
Men riktigt mumsig är den :)
Ni hittar den HÄR på hennes fantastiska blogg :)
Jag hade tyvärr inte tillräckligt med choklad som skulle vara i tryffeln så jag fick använda mig av Marabou Mintchoklad kaka i stället men den blev jättegod med en aning mint smak i :)

Receptet finner ni även här nedanför :)

Oooey Gooey Brownies med marshmallows, kola och chokladtryffel
Botten:
120 g smör
120 g mörk choklad
3 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
3 dl vetemjöl
2 msk kakao
1 krm salt
100 g hackad mjölkchoklad

150 g grovt hackad Marshmallows
1 burk Dulce de leche

chokladtryffeltäcke:
125 g hackad mjölkchoklad
125 g hackad mörkchoklad
1,5 dl vispgrädde


Gör så här:
Smält smöret och den mörka chokladen  över vattenbad. Rör ner sockret, vaniljsocker och äggen. Sikta i mjölet, saltet och kakaon. Rör den hackade mjölkchokladen och blanda så att smeten är jämn och fin.  Bred ut smeten över en smord mindre plåt, ca 20X30cm. Grädda brownien i mitten av ugnen i 175  grader i ca 20min.
Tag ut kakan ur ugnen och strö över marshmallowsen. Sätt in brownien i ugnen igen och låt marshmallowslagret precis smälta, de ska inte ta färg.
Bred dulce de leche över marshmallows lagret. Koka upp grädden till sista lagret, rör i den hackade chokladen och vispa tryffeln slät. Bred tryffeln över dulce de leche-lagret.

Förvara brownien i rumstemperatur upp till 1 dygn, sedan skall den stå i kylen!


dulce de lech får man om man tar sötad kondenserad mjölk (plåtburk) som man småkokar (får ej koka hårt) i 3-4h beroende på hur mörk man vill ha den. Låt den svalna/kallna.
Lägg alltså burken i en stor kastrull med vatten. Vatten måste täcka burken/burkarna hela tiden. Sen låt små koka och fyll på vatten allt eftersom.

10 kommentarer:

  1. Dessa brownies har jag varit sugen på att prova länge nu, jag måste slå slag i saken och testa dem! Jag är helt besatt av dulce de leche, så egentligen, vad väntar jag på? :-)

    SvaraRadera
  2. Ja du Helena... vad väntar du på ? denna ljuvligt kladdiga SÖTA bakelsen kan man dö för ;) så bara påát ;)

    SvaraRadera
  3. Har skrivit ut receptet på den men ännu inte testat kakan, det låter så god

    SvaraRadera
  4. Åh nej så gott.. det är så farligt att se såna här godbitar, jag vill ha!! :D

    SvaraRadera
  5. Jag har testat dessa och kan inte annat än hålla med. Vill göra dem igen. :)

    SvaraRadera
  6. Hei fra Norge! Den så kjempegod ut! Men jeg har aldri hørt om Dulce de Leche... Hva er det?

    SvaraRadera
  7. Beklager... Når jeg leste ferdig fant jeg det ut... Fikk det så travelt med å bake, skjønner du... :-)

    SvaraRadera
  8. Hej Cathrine... Dulce de leche är sötad kondenserad mjölk.

    En konservburk alltså med sötad kondenserad mjölk som man kokar i vatten i 2,5-4h ;)

    SvaraRadera