tisdag 11 januari 2011
Tack kakan!
Denna kaka blev till idag med anledning av min sista dag på kursen. Den tillägnas också till Kursens mest speedade tjej Li :))
Och efter vad alla sa så var den jättegod. :) Grund receptet hittade jag dock på matklubben.se med lite små ändringar här hemma i köket :)
Den kalla kakan har här fått sin smörkräm på!
Och här har kakan även fått på smält choklad
Och lite fina blommor på som dekoration :)
Och självklart kommer det ett recept på den goda kakan här
FALSK BISKVIE KAKA
3 ägg
4½ dl socker
2 dl kokande vatten
4 dl mjöl
3 tsk bakpulver
2 msk vaniljsocker
4 msk kakao
225 g margarin
Smörkräm
150 g smör
1 ägg
några droppar romessens
3 dl florsocker
125 g riven mandelmassa
Glasyr
200 g blockchoklad
75 g kokosfett
Garnering
Kokosflingor/blommor, ja vad man känner för :)
Gör så här:
Vispa ägg och socker hårt, tillsätt sedan det kokande vattnet och vispa ihop. Häll i mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao. Vispa!
Tillsätt sedan det smälta margarinet under omrörning.
Ta en bakplåt klä den med bakplåtspapper och häll ut smeten jämnt. In i ugnen i 175 grader i ca 25min.
Låt kakan kallna.
Smörkrämen: Ta 150g smör och blanda ihop med ägget, tillsätt florsockret och den grovrivna mandelmassan, rör ihop allt ordentligt. (jag vispade rätt kraftigt) Tillsätt romessensen och rör ytterligare.
Bred ut detta på den kalla kakan. Ställ kallt så att smörkrämen kallnar ordentligt.
Bryt chokladen och lägg ner kokosfettet och smält över vattenbad. Låt chokladen kallna så att den blir lite trögare för den är rätt rinnig varm.
Bred den lite trögflytande glasyren över kakan och dekorera.
Smaka och NJUT!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Låter gott.. Blev det något över till mej???? ;)
SvaraRaderaTyvärr Carina, jag lämnade resten i kylskåpet där nere :(.. fast jag ska göra den igen och då lovar jag att du ska få smaka :))
SvaraRaderaVilken mumsig kaka, ser så god ut
SvaraRaderaÅh så gott! Detta recept ska jag testa någon dag! Ha en fortsatt bra vecka! Kram
SvaraRaderaVerkar vara en underbart god kaka. Särkilt smörkrämen verkar riktigt lockande.
SvaraRaderaSå gott det här låter och ser ut, också! :-) Det blev fint med blommorna på.
SvaraRaderaVa fint du lagt blommorna :D
SvaraRaderaLinnea.. tack! jag blev själv riktigt nöjd :)
SvaraRaderaVad underbart att baka en stor biskvi! Jag sparar receptet direkt! :-)
SvaraRaderaFrida ja det tycker jag du ska göra ;) recept är till för att kopieras och användas :))
SvaraRaderadet ser verkligen underbart gott ut!! den här måste jag verkligen prova att göra:)
SvaraRaderaelin.. det lät som att den var riktigt god åxå. Jag e faktiskt sugen på att göra den igen snart :)
SvaraRaderaSmarrigt & kladdigt! :)
SvaraRadera