Ja som ni ser på bilden så blev det inga fina bitar. Men den blev god :)
KÖRSBÄRS OCH ROM CHEESECAKE
250 g cookies with chocolate chips
150 g pepparkakor
75-80 g smör
Smält smöret och låt svalna lite, under tiden krossar du kakorna. Häll i smöret och blanda jämnt. Tryck ut i en tårtform, gärna med löstagbara kanter. Grädda botten i ca 10min i 150 grader. Låt svalna.
FYLLNING
500 g philadelphiaost
1 dl strösocker
3 st ägg
några droppar rom essens
Vispa ihop philadelfian och sockret till en jämn smet, tillsätt ett ägg i taget plus rom.
Blanda väl.
Häll fyllningen över den kalla bottnen. Grädda i ca 40 min tills kakan blir fast, dock inte få så mycket färg, den ska vara rätt vit. Låt svalna och ställ den i kylen så att den blir riktigt kall, gärna i någon timme.
KÖRSBÄRSSPEGEL
3 st gelatinblad
2 dl körsbärssirap
2 msk strösocker
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i några minuter. Värm under tiden försiktigt upp körsbärssirap och strösocker i en kastrull, (får ej koka) krama ur gelatin bladen och lägg ner dom i kastrullen och blanda runt allt tills det smält.
Häll spegeln över kakan och låt allt stelna i kylskåp.
Dekorerade med körsbärskompott!
Åh...vad gott älskar körsbär och cheesecake!! jag bakar också cheesecake med körsbär sås igår och på såsen häll jag lite sirap som du visar till mig innan de blir mer goda hehe!! Jag ska prova ditt recept också men jag måste vänta till jag ledigt från mitt jobb på restaurang först hehe
SvaraRaderaÅhh det här såg väldigt gott ut! jag älskar cheesecake men bakar det alldeles för sällan.
SvaraRaderaTråkigt när det inte blir som man tänkt sig, men den blev låter väldigt god, oc det är ju huvudsaken :-)
SvaraRaderaja det var lite tråkigt med "klistret" men jag gör nog på ett annat sätt nästa gång för kakan var god :)
SvaraRaderaDet lät riktigt gott!
SvaraRaderaJag har just nu en tävling på BakeCake där jag efterlyser en tårta! Kika in för att läsa mer. Ha det jätte bra! Kram!