fredag 7 januari 2011

Dumlekakor



Dumle kakor är nog en av dom godaste småkakorna enligt min mening, med den härliga sega dumlen i mitten och noblessen ovanpå, utan nobless tappar den sin tjusning tycker jag, en riktig lyxig kaka :)

DUMLEKAKOR
200 g smör
1 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
10 dumlekolor (orginal)
20 Nobless (orginal)

Gör så här:
Kör smör, socker, mjöl och bakpulver i matberedare till en deg. Låt stå kallt en liten stund och rulla sen
20 bollar och lägg i formarna (innefattar stora aluminium formar, små formar blir fler kakor)
Stick ner ½ dumlekola i varje kaka. In i ugnen i 200 grader ca 10-15 min.
Ta ut plåten och lägg direkt på en Nobless på varje kaka. Ställ in kakorna i kylen och låt svalna. Klart!

7 kommentarer:

  1. Det här ser ut att vara ett superrecept! Kul idé med Noblessen! Jag sitter och suktar på matbloggar idag och är hemma från jobbet för att jag är sjuk. Jag hade gärna ätit lite kakor, men jag känner ingen smak idag över huvud taget, och då tycker jag det är slöseri. ;-)

    SvaraRadera
  2. Helena.. ojdå.. tråkigt att du e sjuk :( ja känner man ingen smak så är det ju ingen idé.. då bara vet man att det är gott men man känner det ju inte :/
    Jo jag tycker att med noblessen blir dom så otroligt goda och lyxiga ;) Men mest gillar jag dom när en vän till mig gör dom, då e dom riktigt riktigt goda, ändå brukar jag använda samma recept.. märkligt :P

    Krya på dig nu!


    Kram Stina

    SvaraRadera
  3. Åh, dessa har ju jag bakat förrut. Det är så jäkla gott!!! Man blir ju sjuk av att läs din blogg. Har man inte ätstörningar och övervikt så får man det. Så grymt mycket smaskens har du =)

    Detta är dock inte LCHF som jag följer nu heller så det blir inget bakande av här inte. Jag kan inte ha sånt där hemma för jag äter upp det direkt. =(

    SvaraRadera
  4. Vad sugen jag blev på dumlekakor! Det var längesen jag gjorde.

    SvaraRadera
  5. Ulrika.. det var ett tag sedan här med... dom är sååå goda :))

    SvaraRadera
  6. Ser supergoda ut...och kan väl inte bli annat med både dumle och noblesse bland ingredienserna. :-)

    SvaraRadera