söndag 26 september 2010

Vit kladdkaka med apelsin krokant

Eftersom denna kladdkaka blev så himla god till pannacotta kakan så valde jag att röra ihop den lite snabbt idag på morgonen för jag visste vi skulle få lite fika främmat idag på eftermiddagen. Lite bråttom hade jag i morse så då valde jag att göra denna. Man behöver inte ens vispen.

Vitkladdkaka med apelsin krokant
2 ägg
2 dl socker
75 g smält smör
1 msk vaniljsocker
1,5 dl vetemjöl
175-200 g Marabou apelsin krokant

Knäck äggen och rör ner sockret. Smält smöret och rör ner det i resten. Dela varje chokladbit och släpp ner det i smeten. Rör om.
smörj och bröa en rund ugns form med avtagbara kanter.
Grädda i 170 grader i ca. 12-15min.

Vispa grädde och bjud det till :)

Mums!!!

kan säga att den tog slut på ett hujjjj :)




8 kommentarer:

  1. Jag tror på dig att de va jätte gott ;d hihi

    SvaraRadera
  2. Sana ja den är RIKTIGT god ;)

    Fluffan.. värd att testa när man har sådär sjukt bråttom ;) har nog inte sett barnen äta så otroligt mycket som idag... :P så antar att dom gillde den ;)

    SvaraRadera
  3. Oj, den ser riktigt god ut! ;)

    SvaraRadera
  4. Låter riktigt gott!!
    kanon med recept som går snabbt att fixa!

    SvaraRadera
  5. Ja, det här låter verkligen gott, och ser gott ut dessutom! :)

    SvaraRadera
  6. nästan exakt som det som kallades Tuppkaka när jag var liten :) smarrigt !
    (ja, utan chokladen då)
    Jag o en kompis gjorde den ofta efter skolan, när vi var typ 9-10-11 år... Ibland åt vi upp den som smet *S*
    /Susa

    SvaraRadera
  7. Susa.. åhh vad skoj.. så roligt att få höra om sånt där från barndomen.. för alla har vi juh något spec. vi gjorde då :)

    SvaraRadera