onsdag 29 september 2010

Citron, Rosvatten sockerkaka

Såg i recept boken, ja min brödmaskins recept bok att man kunde baka sockerkakor. Perfekt tyckte jag med den anledningen att jag ALDRIG har lyckats med en helt vanlig sockerkaka annat än tårtbottnar, man kan tyckas att det är likadant men det skiljer sig lite iafl. ;)

Nåja. Detta var jag juh riktigt tvungen att testa :) Citronkaka var det. Men ville även slänga in en skvätt rosvatten.. skulle dock ha fått vara en stor skvätt eller en extra för det blev väldigt svagt av rosvattnet, smakade nog mest citron.
Stendiggade denna när den var varm, gillar nämligen inte när dom är torra men då var den riktigt god, kan tänka mig en sån skiva ljummen och med kall vispad gräddklick till... mmmm vad gott :)


Gjorde den mellanstora kakan, dvs den på 1kg :)

Recept kommer här!


Citron och rosvatten kaka i brödmaskin
4 st ägg
300 g socker
1 nypa/krm salt
120 g margarin
450 g vetemjöl
3,5 tsk bakpulver (använd gärna måttet som kommer med maskinen för bäst resultat)
1 citron (saft och skal

Häll ägg, socker och salt i en skål, vispa ihop lite lätt med vanlig visp (gjorde dock inte jag utan slängde ner allt på en gång i den ordningen receptet är i)
Häll ner i bakmaskinens skål. Häll ner resten av ingredienserna.
I min Tefal maskin är det program 10 man klickar på för att få igång den.
1,25h är tiden för kakan i min maskin :)

Vispa ihop lite kall grädde och servera med en gräddklick när kakan är varm... MUMS!

7 kommentarer:

 1. Åh, denna maskin har jag lagt på min önskelista :) Måste ju... perfekt verkar det som... jaja... får hoppas tomten är snäll i år :D

  SvaraRadera
 2. Vill också ha en maskin... sockerkakan ser god ut, jag gillar sockerkaka. Det är lite gammaldags klassiskt. Luktar gott, gör det också, jag brukar sitta och sniffa i mina sockerkaksbitar när jag blir bjuden på det. Folk tror väl att jag är en sniffare, snart.

  SvaraRadera
 3. Sockerkaka är jo gott!! speciel med citron och rosvaten blir mer godare hihi

  SvaraRadera
 4. Har fått hem lillebrosans bakmaskin nu och tror nog du och jag har samma maskin, såg att det fanns ett sockerkaksrecept, skall nog också ta och testa det, var verkligen skeptisk till att baka sockerkaka i bakmaskinen

  SvaraRadera
 5. fluff... nej men vad roligt. Och vad kul att det ser ut å vara samma maskin :)
  du.. jag var åxå väldigt skeptisk till sockerkakan. Men eftersom jag inte kan baka dom normalt eller på vanligt sätt så testade jag den i bakmaskinen och jag kan säga att WOW vilken saftig sockerkaka det blev :) så lycka till! Hör av dig så jag får veta hur allt har gått.. spännande ;)

  Kram Stina

  SvaraRadera
 6. Tack för ett bra recept!

  SvaraRadera