söndag 11 mars 2012
Finsk Persiko Paj
Det är verkligen år och dagar sedan jag gjorde denna sist... måste vara över 12 år sedan. I dag kom ett anfall :P
Vi hade lite matgäster här i eftermiddag och då bjöd jag på denna till kaffet efteråt. En bit paj med lite grädde på.. mums.
FINSK PERSIKO PAJ
Botten:
150 g rumstempererat smör eller margarin
1 dl socker
1 st ägg
3 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
Fyllning:
250 gram kvarg (kesella) 1 burk
1 dl vispgrädde
2 st ägg
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
1-2 burkar persikor
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa smör och socker. Rör sedan ner ett ägg.
Blanda mjöl, bakpulver och salt och rör samman med smörblandningen. Tryck ut degen i en rund pajform. Lägg persikorna på pajdegen (jag tog två burkar och lät sockerlagen rinna av i ett durkslag)
Rör ihop ingredienserna till fyllningen och häll det över persikorna. Grädda mitt i ugnen i ca. 30-40 min.
Låt kakan svalna så den sätter sig ordentligt. Servera vispad grädde till eller vanilj glass. Super smarrigt!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Haha, ja, den där är ju en klassiker! En riktig påskpaj som vi ofta hade till påsken när jag var barn (kanske inte helt samma recept men samma idé i alla fall. :)
SvaraRaderaNå Tove det är samma här.. och jag har flera olika recept sen barnsben :)
SvaraRaderaDäremot höll jag på att bränna pajen när det helt plötsligt ringde på dörren. Kanterna ser dock mer brända ut än vad den var men någon minut mindre i ugnen hade det nog kunnat bli *s*