söndag 31 oktober 2010

Halloween cupcake´s med Marabou Vinter Vit

Naturligtvis skulle det vara några cuppisar åxå så här på Halloween. Dessa gjordes dock igår.. får väl se om jag hittar på något idag också .. den som lever får se ;)


Detta är då Kryddmuffins med lite smak av höst och jul... tyckte det passade lite för Halloween åxå.
Man använder ju nästan samma kryddor.






Sen har Marabou kommit ut med en ny tillfällig smak. Denna hoppas jag verkligen skulle få stanna. Marabou Vit. Vi som älskar vitchoklad och framförallt Vit Toblerone... vi är tokiga i denna. Den smakar så gott som lika förrutom att den då inte har nötterna som tobleronen har. Denna är galet god.
Däremot vet jag inte om jag gjorde något galet igår för jag tyckten den blev alldeles för söt för fluff. Fast man kan testa att minska chokladen i grädden och se hur det blir. Jag hade möjligen i lite för mycket choklad. :)

Har ni sett dom fina formarna? Jo men har ni sett inlägget innan så ser ni åxå att formarna och strösslet köpte jag på strössel&annat ;)
Jag tyckte formarna verkade så tunna så för att vara på den säkrare sidan satte jag i två. Hade jag inte behövt. Dom var likafina för det så jag hade kunnat använda en :) Kanon formar alltså!

Receptet då... ja det kommer naturligtvis här :)



Kryddmuffins
100 g margarin
2 ägg
3 dl socker
½ tsk nystötta kardemumma kärnor
eller 1 tsk malen kardemumma
2 tsk kanel
½ tsk ingefära
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl grädde/mjölk (jag tog grädde)

Smält matfettet och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt kryddorna. Blanda till sist i mjölet blandat med bakpulvret växelvis med vätskan och matfettet. Häll smeten i formarna.
Grädda mitt i ugnen i ca 15 min. i 200 grader. (Receptet kommer från boken 7 sorters kakor)


Vitchokladfluff
5 dl grädde
180 g vitchoklad

Värm grädden (får ej koka) bryt chokladen i bitar och rör i tills allt smält. Häll upp i plastbunke och låt stå i kylskåp minst 4-5h .. över natten är alltid bäst.
Plocka fram när man ska använda den. Sätt i en klick philadelfia ost och vispa upp till fluff.

6 kommentarer:

  1. De var jättegoda!!

    SvaraRadera
  2. Mysigt igen:) Jag provade den chokladen igår och jag gillade inte den nåt vidare, alldeles för söt för min smak. Mina Halloween cake balls står odekorerade i kylen, tappade lusten på halva vägen.....

    SvaraRadera
  3. Carina.. mm lite för söta bara ;)

    Pehrnilla.. jamen du... fast du inte gillade dom själv. Gör i ordning dom. Ta kort.. visa oss på din underbara blogg.. och sen ger du bort dom ikväll när alla barnen springer och knackar på ;)

    SvaraRadera
  4. Gillar du vit choklad måste du prova Lindt Petits Desserts - Mousse au Chocolat Blanc. Dyr, men helt underbar och inte alls speciellt söt!

    Fina cupcakes! :)

    SvaraRadera
  5. Tina.. tusen tack för tipset. Ska kika på det där i affären ;)

    SvaraRadera
  6. Det låter gott med kryddiga muffins och vit choklad ovanpå! Undrar om vi kommer att få den där chokladen hit också...saker och ting brukar ju inte ske så snabbt här... Skall köpa i alla fall så fort jag ser den. :-)

    SvaraRadera