söndag 31 oktober 2010

Buljong tips

Här kommer ett litet buljong tips även om jag har en bakblogg så är jag tvungen att visa och berätta
Saken är den att jag lever ihop med en jägare, dvs att det då kommer hem lite vilt ibland :)
Min mamma lärde mig sedan barnsben att man tar minsann tillvara på allt här i livet och matvägen :)
Så när andra slänger ben och andra slamsor så gråter jag blod. Min sambo fick hastigt lära sig att INTE slänga något utan ge det till mig så jag kunde trolla lite :)
Så alla ben och rester hamnar rakt ner i dom stora grytorna. Kryddor i massor i och sen får det stå och puttra LÄNGE!..
Köttet som lossnar ifrån benen går raka vägen ner i stora burkar.. sen lite buljong hälls över och raka vägen ner i frysen. Slamsor som benhinnor och brosk och andra mjukdelar som jag inte vill ha i soppa går raka vägen i hundmun :)
Kan berätta att Tessi ligger just nu totalt i matkoma... att det går ner så otroligt mycket i den lilla magen. Helt galet :)

Sen gott folk är det så här. Det blir alltid kvar mycket buljong och det vill man juh inte hälla bort. Nej då gör man som så att man tar iskubspåsar och häller ner buljongen i den och stoppar den i frysen. Sen när man ska göra någon sås så plockar man ut så  många buljong(is) bitar man vill ha och så har man perfekt en egen buljong hemma, Alltid :)
Detta är något som man kan göra av annat åxå. Om man tex hittar griskött eller nöt i butiken där dom säljer billigt. Sopp kött helt enkelt. Det behöver juh inte bara vara vilt.
Det är behändigt, billligt och framförallt... GODAST!!! :)
Hemlagat är bäst! ;)

4 kommentarer:

 1. Visst är det smart! Tyvärr får vi inte hem ben & rester på det viset, men när jag jobbade på restaurang så gjorde vi mega-kok till egen buljong - och gott är det också!

  Vilka fina halloween-gottisar du gjort! Såg också att du gjort en beställning av halloween-prylar på Strössel och sånt, då gissar jag att det var du som tog de sista grejerna - för nästan allt i halloweenväg var slut när jag skulle in och göra nästan samma beställning! Haha! Jaja, får vara snabbare nästa år helt enkelt ;-) Men jag "råkade" iaf beställa en massa annat som jag "behöver" (beror på vem som uttalar sig ang behovet..)

  Hoppas ni haft en trevlig Halloween!

  // Angelica

  SvaraRadera
 2. sv: ja verkligen! Tack så jätte mycket för all hjälp! Hoppas inte klickfingret tog för större skada!? :P TACK igen! Kram

  SvaraRadera
 3. Himmel vad Du är huslig! :)

  SvaraRadera
 4. Angelica.. tack tjejen ;) Ja visst är det gott! ;)

  nicole.. allt för dig gumman ;)

  Tina.. haha.. ibland så :)

  SvaraRadera