måndag 1 november 2010

Monster kakor ;)

 Tog ett dagsljust kort också så man ser kakorna bättre. Dock är dom lite hanterade kakorna... lite kantstötta och dylikt. Men dom är lika goda ändå :)
Receptet på själva kakan lånade jag av Pehrnilla med bloggen kakmonster. Hennes recept på kakorna hittar du om du klickar HÄR. Det blir grymt många kakor så vill man ha lite mindre så kan man säkert halvera receptet. Goda är dom.
Jag hade fint besök från stockholm för några helger sedan och då fick jag några essenser ifrån Gunilla (Tusen tack) och dom hade hon köpt på essensfabriken.
Så i själva degen hällde jag ner champagne essens. Kände väl inte direkt smaken av dom men nu har jag juh inte smakat den degen utan så det kan juh faktiskt vara som så att kakorna blev så pass goda av essensen ;)






I dom orange pumporna har jag satt essens smaken passion som jag  fick av Gunilla :) Sen i dom svarta hällde jag ner pistage som jag också fick av snälla Gunilla :)
Sen i spökena har jag då använt banan essens som också kommer från essens fabriken.
Jag har alltså hällt essenserna i glasyren. Dom blev riktigt goda :)

När barnen kom igår eftermiddag och kväll och knackade på dörren och undrade om vi ville ha bus eller ge dom godis så fick dom både godis och sen dessa kakorna. Tydligen blev dom väldigt populära för dom ville gärna ha fler än bara en :) Och det var dom godaste kakorna dom ätit osv. Vet inte om det var för att dom såg ut som dom gjorde just igår eller om dom faktiskt var så där härligt goda i barna mun :)



Sen har vi LAN killar här på övervåningen och igår kväll fick dom varsin cuppis med varsin fladdermus i. Sen ett kakfat naturligtvis :)

8 kommentarer:

  1. Ja det blir rätt många av dom men de går åt fort här hemma;) Lätta att variera med smaker också och utseende. Har du fått Champagnessencen från Eterfabriken också? Dina blev snygga också, jag skulle bjuda dagis dagen efter så de blev odekorerade.

    SvaraRadera
  2. de ser riktigt mumsiga ut! Kul att essenserna funkade!
    kramar!

    SvaraRadera
  3. Hihi, så roligt att kunna bjuda på riktiga Halloweenkakor då det knackar på dörren ;-)

    SvaraRadera
  4. Pehrnilla.. ska nog testa lite andra kakor med den degen ;)

    Gunilla.. jag är mer än nöjd. Tusen tack! Dom var riktigt smaskiga :) kan berätta att pistagen var super god :)

    Hanna... haha ja barnen tyckte det var jätteroligt. Lite udda kanske mot vad dom är vana med. Här i området fick dom mest en dörr i ansiktet. Här kom dom in på saft å kakor och godis *hehe*

    SvaraRadera
  5. Jättefina kakor! Jag tycker det är så fint med alla riktigt färgstarka bakverk vid Halloween. ;)

    SvaraRadera
  6. Angelica - Angel - Dolliver har lämnat en ny kommentar till ditt inlägg "Monster kakor ;)":

    Så himla fina kakor, kan verkligen tänka mig att de blev populära på bus- och godis-rundan! ;-)

    Ha det så gott!
    // Angelica



    ***Ditt inlägg försvann och jag kan inte hitta det på något vis så jag får kopiera in det istället***


    Tack för din jättefina kommentar!... Jag hoppas iafl att dom blev glada och nöjda. Dom var väl inte så nöjd med dom som bodde här runt oss för på dom flesta ställena blev det kalla handen :/ Men det är väl så. Folk har börjat tröttna. Det är juh ändå ingen svensk tradition..

    SvaraRadera
  7. Rebeka.. jag har aldrig gillat detta med att fira Halloween med massa kostymer och andra prylar. Men jag har mer och mer börjat känna att det är mysigt med en lykta eller två. Lite ljus och lite bakverk... tror jag håller mig till det jag ;)

    SvaraRadera
  8. Vilka superfina Halloweenkakor. Jag gillar när det är mycket färg. Och vilket bra tips du hade med buljongen.

    Vill tipsa om en tävling hos mig där du kan vinna en bak- och kokbok:
    http://bakgladje.blogspot.com/2010/11/tavling-vinn-boken-vi-bakar-lagar-mat.html

    Kram Erika

    SvaraRadera