torsdag 18 november 2010

Biscotti med ingefära och kanel

 Dessa var riktigt goda när dom kom ur ugnen och var  lite ljummen fortfarande. Kalla är dom godast till att doppa i kaffet eller i teet :)

BISCOTTI MED INGEFÄRA OCH KANEL
100 g smör, rumsvarmt
2 dl strösocker
3 stora ägg
7 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 tsk malen ingefära
2 msk malen kanel

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget.
Blanda samman de torra ingredienserna med kryddorna och rör ner dem. Rör tills smeten är slät.
(Häll ut degen på bakbordet och känn efter om det behövs lite extra mjöl, jag behövde tillsätta lite för att kunna bearbeta den)
Rulla tre längder och lägg dem på en plåt. Platta till dem något.
Grädda längderna i ca 20 min.  Ta ur plåten  ur ugnen och skär längderna diagonalt, bitarna ska vara ca 2cm breda.
Ställ tillbaka plåten och grädda i ytterligare 10min. Stäng sedan av ugnen och låt kakorna stå i eftervärmen tills de är genomtorra..

Receptet kommer ur senaste nr av hembakat!

6 kommentarer:

  1. Låter gott! funderar på att göra dem plus biscotti med saffran till första advent.
    tack för tipset!
    kramar!

    SvaraRadera
  2. Gunilla.. här kommer det att bli biscotti med saffran åxå... möjligen lite apelsinsmak med.. vi får väl se ;)

    SvaraRadera
  3. Får jag en burk tack hehe ;)

    SvaraRadera
  4. Lite juliga smaker nästan. Gott!

    SvaraRadera
  5. he he tänkte bara säga att det ser smaskigt ut och Sanas komentar gillar jag. Burken och bild är fantastisk

    SvaraRadera
  6. Sana.. jamen visst kan du få en burk ;)

    Cecilia ja dom smakar verkligen jul :)

    MM Cake design.. tusen tack för din jättefina kommentar :)

    SvaraRadera