måndag 8 november 2010

Nöt-Moccarulle (glutenfri)


Fick lust att göra en rulltårta idag. Blev en glutenfri variant :) Smakade inte alls så god som den biten jag fick smaka på för en tid sedan.. Visst är det konstigt när man "snor åt" sig ett recept efter att man smakat något som var så himelskt gott, sen smakar det inte alls likadant när man själv gjort det.
Det är väl så... godast när man blir bjuden och man inte har gjort det. Samma gäller mat tycker jag ;)







NÖT-MOCCARULLE
3 ägg
1 ½ dl socker
1 ½ dl hasselnötkärnor (100g)
1 msk potatismjöl
2 tsk bakpulver

Fyllning:
100 g smör eller margarin
1 ½ dl florsocker
1 msk kakao
2 tsk vanillinsocker
1-2 tsk kaffepulver
1 äggula
Några droppar mocca essens om man vill ha mer smak



Vispa ägg och socker pösigt. Mal nötterna och blanda dem med mjöl och bakpulver.
Vänd ner blandningen i smeten.
Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna, 30X40 cm.
Grädda mitt i ugnen i ca. 5min.
Stjälp upp kakan på sockrat papper eller fuktig duk. (pensla pappret med kallt vatten så lossnar bakplåtspappret jättelätt)
Dra bort papperet som kakan gräddats på. Låt den kallna.
Rör matfett och florsocker poröst. Tillsätt kakao, vanillinsocker och kaffepulver (några droppar mocca essens om man vill ha mer mocca smak) Rör ner äggulan.
Bred fyllningen på den kalla kakan och rulla ihop den. Lägg den kallt. Servera gärna med vispad grädde till.

Smaklig spis!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar