Det var många MOGNA bananer idag.. fick göra något med dom innan alla bananflugorna skulle komma och börja yra runt dom. Neee så långt kan vi juh inte ta det :P Så det fick bli en gigantisk stor långpanna istället :) Men vem vill bara ha en kaka.. utan glasyr... nej men det går inte för sig när man gillar blött och sliskigt och sött ;) Så jag tog en glasyr som Tårtspecialisten använder till sin jättesmarriga banankaka. Så glasyren är alltså lånad av henne :)
BANANKAKA MED GLASYR (går bra att halvera receptet)5 st ägg
8 dl socker
8 st mogna bananer
11 dl vetemjöl
5 tsk bakpulver
1,5 tsk kanel
400 g smör
Smält smöret/margarin och låt svalna något. Smörj och bröa en jättestor ugnsplåt(djup)
Vispa socker och ägg vitt och pösigt. Blanda dom torra ingredienserna i en annan bunke. Mosa bananerna. Vispa ihop allt tillsammans och häll i ugnsformen.
175g i 30-50min oberoende på höjden av kakan.
Låt kakan stå och bli kall innan du lägger på glasyren.
Glasyren tredubblade jag för att få ett tjockt härligt glasyrtäcke på kakan.
Glasyr (en sats glasyr)
150 g smör eller margarin
4,5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 äggula
Smält smöret på låg värme. Så fort allt smör har smält, blanda i dom övriga ingredienserna.
Florsockret ska siktas över genom en finmaskig sil. Vispa glasyren till en jämn och fin smet.
Häll över och bred över kakan.
Sprid gärna ut lite fint strössel för en liten höjare av utseendet men åxå smaken :)
HÄR hittar du tårtspecialistens banankaka med glasyren
Åh, gulliga Stina!
SvaraRaderaVad KUL att se att du blir lite inspirerad utav mig. Men visst är banankakan god? Den är helt fantastisk... och glasyren gör ju inte saken sämre heller! :-)
Många kramar!
Den var väldigt god!
SvaraRaderaNu har jag en tävling på min blogg, välkommen att titta in!! http://cakeocupcakemani.blogspot.com/2010/11/tavling_08.html
SvaraRaderaTårtis.. jamen klar!.. glasyren är juh super smarrig ;)
SvaraRaderaCarina ja den är faktiskt smarrig
Jag... ska kika in hos dig ;)
Åh, vad smarrigt det ser ut. Banankaka med glacyr är ju så smarrigt.
SvaraRaderaBanankaka låter riktigt saftigt o gott. Mums...
SvaraRaderaväldigt god och saftig dock kan man ha lite mindre socker i banankakan
SvaraRaderaVisst kan man minska ner på sockret. Jag tyckte med den var lite för söt ;)
Radera