tisdag 16 november 2010

Skurna mandel pepparkakor


Vad ska jag säga.... såååååååååååå mycket godare än vanliga pepparkakor :) Receptet kommer ifrån tidningen Hem trevligt, deras egna tidning Hembakat. Bara älskar den tidningen :)
så otroligt enkelt att baka dessa. Det går snabbt (ja när man ändå delar upp det på två dagar) man fixar degen ena dagen och ställer in i kylskåpet över natten som med vilken pepparkaksdeg som helst ;) sen plockar man ut dessa färdig formade deg längder och sen skär man dem i smala bitar, lägger på plåtar och in i ugnen :) färdig om några minuter bara. Och många blir det :) Vill du ha riktigt grym fin form på dom. Sätt degen i en urtvättad mjölk förpackning. Tror det var Milla som tipsade om det :) Galet bra tips!


Klicka på bilden ovan här för att få receptet större!

4 kommentarer:

  1. Dom ser jättegoda ut, köpte den tidningen jag med när dem kom ut!!

    Och visst fungerar mjölkförpackningen bra?!!

    Kram Milla

    SvaraRadera
  2. Det måste jag nog testa, skurna pepparkakor är ju så gott.

    SvaraRadera
  3. Milla... jättefint tips. jag har inte testat nu men gör det nog nu nästa gång jag gör dom. för dom har en tendens att försvinna ut ur burkarna här. Gubben som inte är så sötsugen på kakor å annat sött är som tokig i dom ocho ungarna värre ;)
    Erika ja dom är så otroligt goda och lättbakade :)

    SvaraRadera
  4. Åh, det ser supersmarrigt ut! Tack för tips och recept!
    Hälsningar Musqot

    SvaraRadera