fredag 16 december 2011

Rocky RoadRocky Road är något som blivit en självklarhet här i familjen till jularna, nå dom sista iafl
Även Chris min brorsdotter som är här ska prompt ha det, och hon får just nu sin vilja genom med allt... hm... bortskämda unge :P ... man kan tro att hon är 14år än.. men hon fyller snart 20 år :) Min söta lilla snäcka... fast det ÄR faktiskt riktigt trevligt att skämma bort henne :)

Det är inte roligt att ta kort nu denna årstiden när man inte har utrustning för det. Min Iphone får jobba lite men det blir inte alltid så bra kort i mörker, med eller utan blixt :/
Men bilderna är inte det viktigaste på min blogg... jag startade ju bloggen mest för att hålla reda på mina recept och för att mina nära och kära långt borta i fjärran ska kunna se vad jag håller på med :)
och möjligen inspirera en och annan till att baka :)
Det finns så många fina bloggar med så grymma bilder, och visst fanns det en tid när jag själv ville ta sådana kort, men jag insåg att allt för mycket tid och energi gick åt och jag sätter det hellre på annat :)
Bloggen är dock till för mig själv :)
Nog om det... tillbaka till Rocky Road... glutta vidare neråt...
Så här började jag iafl Lite olika nötter, dumle och tomteskum i botten på en liten långpanna med bakplåtspapper :) och sedan smält choklad och mera nötter och marshmalllows och lite fler dumle
Sen tryckte jag ner det översta lagret lite mer så att chokladen flöt över. Sen in i kylskåp för att stelna tills man kan skära upp i bitar.
Jag blandade ihop en massa olika chokladsorter, bla mörk, ljus, med nötter i och även en kaka med marianne smak för att få lite mint i.
Grund receptet hittar du dock nedanför sista bilden :)
ROCKY ROAD
100 g mörk choklad
100 g ljus choklad
100 g smaksatt choklad
5-6 marshmallows
1 dl salta jordnötter (eller andra nötter)
12-15 dumle
½ dl skalade pistagenötter
½ dl daimkulor eller crunchy strössel

1. Dela chokladen i mindre bitar och smält över ett vattenbad (håll gärna de olika chokladsorterna lite separerade vid finare resultat)
2. Dela marshmallowsarna i mindre bitar och hacka jordnötterna grovt.
3. Strö ut hälften av fyllningen i botten på en form (ca. 25x15cm).
4. Häll på dem den smälta chokladen och strö över andra halvan av fyllningen.
5. Dra med en gaffel så att fyllningen täcks med choklad (men det är snyggt om man kan se ett marmorerat mönster av de olika chokladsorterna)
6. Ställ kallt för att stelna.


Jag följde dock inte receptet så värst mycket utan tog allt på högt och av det jag hade hemma ;)

1 kommentar:

  1. Jisses vad gott :)) Kommer definitivt att testa detta någon gång!

    SvaraRadera