söndag 17 april 2011

En liten choklad tårta så här på marknadsdagen :)



Här leker man lite då och då med blommor å smörkrämer hit å dit :P haha! Nej men nu är jag iafl i full gång med att leka fram en god smörkräm som man bra kan forma med så att den blir lite fast i konsistensen och man kan forma en bibel på ett snyggt sätt... hm.. nåja det återstår ju att se trots allt :) Ja om den blir fin.. kanske kommer att se ut som en slaktad bok eller nåt.. hehe...

Vi hade vårmarknaden här i Holmsjö igår, alltid lika trevligt, lite tidigare i år pga att det annars hade krockat med valborgsmässofirandet, så det var inte så många knallar i år. Men det är ju inte därför man går heller. Man går ju för sammanhållningen i byn, träffa folk och ha det socialt och trevligt :)
Vi bor super nära... så vi kokade 15 liter soppa (ny tradition som vi började med i höstas, innan hade vi fika tradition när vi bodde en bit ifrån)
Så vänner och bekanta fick komma på vildsvins soppa med tillbehör och sedan chokladkaka till kaffe :)
Mycket trevlig dag blev det :)
Sen blev det en cykel tur på ca allt som allt 12km :) Men det är en helt annan historie :)



Leker lite med blommor, färgsättningar och dylikt just nu... vi får väl se vart det hamnar :)
Blommorna är gjorda i svart marsipan som jag köpt frånStrössel&Annat
likaså den härligt glittriga guldpulver färgen :) ja och den lila som finns i den egna ihop konstigt knådade orkidéen :)

Nu väntar jag bara på mitt paket med den glittriga silver pulvret också :) Har ett paket på intågande med MASSA nya grejer ifrån Strössel butiken :)

Nej men receptet på tårtan då... jo det kommer här :)





DAGENS CHOKLADKAKA
125 g smör
2 dl farinsocker
3/4 dl strösocker
2 ägg, lätt vispade
1 tsk vaniljessens
3 1/4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
3/4 kakaopulver
60 ml varmt vatten
2,5 dl mjölk 3% eller mer

Sätt ugnen på 180 grader. Pensla en djup, 20 cm rund kakform med smält smör eller olja. Klä botten med bakpapper.
Vispa ägg och socker ljust och krämigt med elvisp. Tillsätt gradvis äggen och vispa väl efter vart och ett. Häll i vaniljessensen och blanda noga. Häll över smeten i en stor skål.
Vänd ner siktat mjöl, bakpulver och kakao med en metall sked och varva med vatten och mjölk. Rör 1 minut, tills allt är väl blandat.
Skeda upp smeten i formen och jämna till ytan. Grädda i 45-50 min eller tills man kan dra ut en ren provsticka ur kakans mitt. Låt kakan vara kvar i formen i 20 minuter innan den stjälps upp på ett galler för att svalna.


SMÖRKRÄM
300 g osaltat smör
1 3/4 dk florsocker, siktat
200 g marabou mjölkchoklad
päron essens
grön pasta färg


Smält chokladen över vattenbad eller i micron, låt svalna lite.
Vispa smör och socker ljust och krämigt med elvisp. Häll i färgen och päron essensen och till sist chokladen, vispa den len och fin.
Bred ut smörkrämen mellan chokladbottnarna, ställ kallt.


MARABOU CHOKLAD FLUFF
5 dl visp grädde
200 g marabou choklad

Värm grädden men den får EJ  koka, bryt ner chokladen och rör om tills allt smält. Häll upp i en plastbunke och låt svalna, ställ kallt. Helst över natten. Vispa fluffen hård (som hård vispad grädde)

Dekorera tårtan!


Jag gör mina fluffar alltid kvällen innan, blir bäst resultat!

8 kommentarer:

  1. Wow, vilken superfin tårta! Vad duktig du är,brukar kika in på din blogg dagligen och förundras över allt gott och fint. Själv e jag nybörjare på bloggning och har inte börjat göra några avancerade bakverk än!

    SvaraRadera
  2. Wow,vilken läcker tårta! Jag önskar att jag kunde göra något ens hälften så fint! Brukar kika in på din blogg nästan varje dag..du e superduktig. Jag e nybörjare på både att blogga o att baka något avancerat...men övning ger färdighet sägs det ju så det e väl bara att börja öva! Ha en fortsatt trevlig söndag!

    SvaraRadera
  3. Vilken härlig tårta och snygga blommor

    SvaraRadera
  4. Muffins..... vad kul att du gör dig till känna ;) kul att du kikar in här dagligen... men visst är det spännande i bakelse världen??!!! :)
    jag bakar ju rent av för min egna del... för att jag mår bra.. sen om någon har nytta av bloggen så glädjer det mig ännu mer :)
    Hoppas du kan finna inspiration här inne och via mina länkar... för jag kan berätta att många är dom som är såå otroligt duktigare än mig som jag besöker varje dag.. för att ge mina ögonen lite ögongodis och fröjd :)
    Kram på dig!

    Stina

    SvaraRadera
  5. Fluffan.. kan säga att den fick varken tid eller kärlekn.. men den blev god :)

    Kram Stina

    SvaraRadera
  6. Åhh, Stina du gör mig hungrig!!!!
    Den blev jättefin, ser super god ut! Blommorna jätteläckra..

    Blev den inte söt i smaken?? Vill oxå göra chokladtårta med smörkräm m.m det blir så sött... Tycker inte om sött.

    Gjorde Nigellas schokladtårta den blev för söt i smaken, vill ha en god tårta med chokladig smak!! TIPS???

    SvaraRadera
  7. Milla... hade flera stycken som satt här å tuggade i sig en hel del tårta... personerna gillar INTE söta tårtor men denna diggade dom stenhårt och tog både en och tre bitar till ;) så jag antar att dom inte tyckte den blev för söt ;)

    SvaraRadera