tisdag 14 december 2010

Jul Sill


Ja alltså ni ser rätt, här har ännu en gång slunkit in annat än just bakverk :P
Har faktiskt gjort sill inläggning idag och det kändes som att det var bäst att sätta in det här för att inte glömma vad jag haft i :P
Jag är ju inte så där jätte förtjust i sill men det hör julen till och någon gång ska väl vara den första att göra det :)

I just denna sillen har jag haft ättikslag, dvs 24 % ättika, socker och vatten
Rödlök, finhackad vitlök i olja, en kanel stång, nejlikor, kryddpeppar och naturligvis salt sill/strömmingsfilér :) saft av en pressad citron. Några mått har jag dock inte, ni vet det där med en nypa här, en sked där.. osv ;)
Vi får väl se om detta blir till något!Lite senaps sill tänkte jag åxå testa, har på känn att jag får leka lite till med den när vi kommer till nästa vecka för att fixa den lite lenare.
Innehållet är Skånsk senap orginal, dijon senap, lite ättika, råsocker, olja, finhackad färskt äpple, finhackad färsk rödlök, vitpeppar och naturligtvis avrunnen saltsill :)

2 kommentarer:

  1. Vad fina de ser ut, särskilt den med julkryddor, verkar gott!
    Jag tänkte också lägga ut (alltså på min blogg) den sill jag lägger in, lite undantag från allt bak måste man ju ha :-)

    SvaraRadera
  2. Hanna ja jag känner åxå det.. även om det är en bakblogg så är det ju ändå jul :) så lite undantag måste man ju få ha :) och blir det mumsigt så e det ju kört när man inte kommer ihåg vad man haft i *s*

    SvaraRadera