söndag 17 november 2013

Choklad macaroonsIgår när jag gjorde mini choklad macaroons så gjorde jag även normalstora också..... Fyllde dem idag med ljus chokladfluff...MUMMA!!!


CHOKLAD MACAROONS
150 g fint fint malen mandel
150 g florsocker
2 msk kakao
120 g äggvitor, uppdelat i två skålar
35 g socker
150 g socker till sockerlag
50 g vatten till sockerlag
Karamellfärg


Gör så här:
Sikta mandeln, kakaon och  florsocker i en bunke. Vispa ihop 60 g äggvita till ett mjukt skum och tillsätt 35 g socker under vispningen. Blanda socker och vatten till sockerlagen , låt koka tills temperaturen nått 118 grader på en godis termometer. Under vispning på låg fart, häll sockerlagen i marängsmeten. Detta måste göras rätt snabbt annars stelnar sockerlagen i kastrullen.
Vispa marängen på medium/hög fart tills den kallnat helt och blivit glansig, detta tar ca 10-15min. Rör i 60 g äggvita i mandel och florsockerblandningen. Tillsätt nu valfri färg eller ingen färg alls i mandelblandningen.
Vänd i den italienska marängen och rör försiktigt ihop till en jämn smet med en slickepott.
Var försiktig så du inte mixar för mycket , smeten ska vara trögflytande . Fyll en spritspåse
och spritsa ut små rundlar på bakplåtspapperklädd plåt. Smeten ska flyta ut något efter ett tag och bli slät på ytan. Om den lämnar små toppar från spritsen, slå plåten mot bordet några gånger så slätar den till sig. Grädda macaroonerna i mitten av ugnen i 160 grader i 8-10min

MJÖLK CHOKLADFLUFF
3 dl grädde
175 g mjölk choklad
Finhacka chokladen och smält den i varm grädde, grädden får inte koka. När chokladen är smält och "smeten" är jämn och fin, häll upp i plastbunke, låt svalna något och ställ sedan in den i kylen över natten. Ta fram och vispa upp den fluffig och spritsa den emellan macaroon skalen :)


Här har jag dekorerat med ätligt guld, dyrt men ack så lyxigt.


Har precis kört iväg ett litet gäng som födelsedagspresent :) Lyxigt och gott att ge bort i present.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar