söndag 10 november 2013

Farsdags tårta ( Pigs in the mud cake)Fars dag idag, och min Far han bor så långt i väg att jag inte kan vara närvarande och fira hans dag. Men som tur är har jag bloggen, så Pappa Kurt får även han en pampig tårta på sin dag :) En tårta som man inte går upp i vikt av, ja alltså... han får titta på bilderna haha!!! Grattis papp på farsdag!

Pappan i huset här, Jocke, han fick ju tårtan idag och äta den, så vet inte riktigt vem av dessa två pappor som vann på det idag :)

Nu är det så här att det finns en ursprungstårta, med även steg för steg i fall någon vill göra denna tårta och om ni klickar HÄR  så kommer ni raka vägen in på den länken där in kan se ursprungstårtan och följa beskrivningen på hur ni ska göra den ;)
Detta blev min version på tårtan och kikar ni längre ner så får ni läsa vad jag hade i den.Chokladbottnar
Jordgubbsmousse med färska jordgubbar i (receptet på jordgubbsmoussen hittar ni här under)
Nutella (1 stor burk)
Kitkat (Det gick åt 12st kitkat till denna)
Rischokladpuffar som stenbumlingar, grisarna gjord i marsipan


JORDGUBBSMOUSSE
5 st gelatinblad
0,5 liter jordgubbar
3 st äggulor
2 dl florsocker
6 dl vispgrädde

Blötlägg gelatinbladen 5 minuter i kallt vatten.
Mixa 1/2 liter jordgubbar i matberedare/stavmixer till en slät puré.
Vispa äggulor och florsocker luftigt. Vispa grädden till lös konsistens.
Värm 1/2 dl av jordgubbspurén i en kastrull. Ta upp gelatinbladen och tillsätt i kastrullen. Låt det smälta på svag värme. Rör ner gelatinblandningen i resten av purén.
Blanda försiktigt ner äggsmeten i purén och sedan grädden till en slät smet. Häll smeten över bottnen. Ställ minst 4 timmar i kylskåp eller i frysen. Tina 4 timmar i rumstemperatur vid serveringen.Jag delade chokladtårtbottnen i två delar, plastade in springformens kanter och la chokladbotten längst ner, dränkte den med lite saft och hällde sedan i jordgubbsmoussen, stack ner skivade färska jordgubbar,på med den andra bottnen och sedan på med plastfolie och ställde den över natten i kylskåpet. Sen gjorde jag resten följande dag, dvs idag :)

Som sagt en bra steg - för - steg beskrivning finns under länken här ovan där det står "HÄR" med bilder och allt ;)

Kan verkligen rekommenderas. Jisses så god denna var. Och med jordgubbsmoussen som inte var så söt och med hela jordgubbar som  bröt den söta Nutellan riktigt bra, gick den åt som smör i solsken :)

2 kommentarer: