torsdag 12 augusti 2010

Min version av Red Velvet Cake

Här kommer min version av Red Velvet Cake... jag har länge varit sugen på att testa den men aldrig kommit till skott... men nu så... hade philadelfia ost som behövde få börja användas innan den skulle gå ut......... vad är då inte bättre än att göra en kaka :)

Receptet tog jag ur min bibel.... ja ni vet..Sommarens söta ;)

meeen det blev ändå lite justeringar.... tex att jag använde alldeles för stor form därav blev det en halv måne :) sen dubblade jag frostingen också så att jag kunde få till alla lager.

Måste säga att denna kakan var god, inte så där söt och sliskig utan rätt frisk, men den var lite svår gräddad för jag hade den inne många fler minuter än vad som stod i receptet.. ändå blev den liiiite för kletig i mitten..
Den var kanske ingen WOW upplevelse men helt okej faktiskt och så där lagom söt att titta på :)

Blomman jag satt på gjorde jag i förrgår med den lila massan jag fick av Pehrnilla på strössel&annat.. så himla skön att jobba med, men den torkar juh inte så den passar nog till "platta" dekorationer eller dylikt :)
Men däremot gillar jag blomman stenhårt.. tyckte den blev så vacker när man kunde justera den när man fått den på tårtan :)


Bottnen är riktigt mörk röd och fin, tyvärr ser man det inte så bra på bilden... men den blev riktigt dekorativ med det röda och det vita ;)


8 kommentarer:

 1. Så härlig den ser ut! Riktigt fina färgkontraster =)

  SvaraRadera
 2. De verkar super gott tårta ;d jag älskar Red Velvet Cake de är ju sååååå gott och vackrt med röda bottnen ;D
  Nästa gång du får prova mitt recept också jag garantera hehe;=)

  SvaraRadera
 3. Åh, den här kakan är ju så god! Jag har också testat att göra den för ett tag sedan och den är ju helt fantastiskt god. Men jag måste säga att din blev betydligt finare än min ;)

  SvaraRadera
 4. Så smarrig! Dags att ge sig på Red Velvet snart, tror jag.. Fint med lila och vitt också :)

  SvaraRadera
 5. Tack tjejer! Men alltså jag måste säga att jag sten diggade den idag. Idag var den riktigt mumsig och fick väldigt många plus av fika besöket ;)

  SvaraRadera
 6. Här har det hänt saker ser jag :) Massor med inlägg. Kul! Den här ser riktigt god ut.

  SvaraRadera
 7. Yasemin.. haha ja det gäller att passa på att få upp allt som legat och väntat när jag varit utan internet *s* man vet juh aldrig när nätet lägger av igen :(

  kram :)

  SvaraRadera
 8. Ser spännande ut. Det får jag ta och testa vid tillfälle.

  SvaraRadera