onsdag 11 augusti 2010

Mangotårta med mandel


Denna tårtan är rätt populär på hembygds öns café, men den föll dock inte mig i smaken alls, inte familjen heller, men våra höns älskade en högt :P


Men smaken är ju 0lika så jag sätter in receptet iafl ifall någon vill testa den ;) För den är riktigt enkel att göra.


Mangotårta med mandel
600 g mandelmassa
6 ägg
250g mango, tärnade
rivet skal av 2 citroner
50g mandelspån
1 mango, skivad
2 dl vispgrädde(vispas och serveras till tårtan)


Skär mandelmassan i bit, mixa/blanda ner ägg till en smidig smet, vänd ner mangobitar plus citronskal., strö över mandel i formens botten, placera ut dom skivade mangobitarna och häll på smeten. Grädda i 200 grader i ca 50-60min. Låt svalna en stund i formen, vänd sedan den upp å ner så att botten blir ovansidan på kakan.

Formens storlek är 24cm i diameter, en lösttagbar form går bäst att använda ;)


Servera med en klick vaniljvisp eller vispgrädde

Grädda längst ner i ugnen

2 kommentarer:

  1. Hihi, så kul att kakan gick åt ändå =)

    SvaraRadera
  2. hehe.. joo men mina kära höns lever lyxliv lite då och då när det blir en massa tårt och kakrester över som inte familjen orkar äta upp eller när man misslyckats *s*

    Jag har nämligen åxå fått kommentaren av en kompis som sa till sin fru när han åt ett kokt ägg av mina hönor att nu har inte Stina misslyckats med någon kaka på länge. Tydligen märktes det skillnad på smaken... eller just dom äggen hade väl en annorlunda smak mot dom andra*s* saken var juh den att det hade inte varit några kak rester på länge då så det kan juh ligga något i det *s*

    Däremot kan dom kanske vara lite sockerberoende mina pullor *haha*

    SvaraRadera