tisdag 23 oktober 2012
Eclairs
De här goda rackarna har jag velat baka länge men har inte kommit till skott förrän idag :) Dessa heter Eclairs och smakerna innuti verkar ju onekligen vara många. Har sett både grädde, vaniljkräm och chokladkrämer, kolakrämer och sylt.
Idag blev det en plåt med bara grädde innuti och en plåt med vaniljkräm. Och receptet.... kommer här :)
ca.8-10 st
CHOCOLATE ÉCLAIRS
chouxsmet:
1,5 dl vatten
50g
1,5 dl vetemjöl
2 ägg
vaniljkräm:
1 vaniljstång, delade och fröna urskrapade
3 dl vispgrädde
3 msk strösocker
2 äggulor
2 tsk maizena
100 g smält mörk choklad
Chouxsmet: Sätt ugnen på 200 grader. Koka upp vattnet och vispa i smöret. När smöret har smält helt, sikta i mjölet och vispa smeten kraftigt tills smeten släpper från kanterna. Ställ tillbaka kastrullen på svag värme och vispa ett par minuter till. Låt smeten svalna en aning och vispa i äggen. Vispa smeten ordentligt så att den blir slät och fin. Häll över smeten i en spritspåse och spritsa ut ca 8-10 avlånga eclairs på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda bakverken i mitten av ugnen tills de är gyllenbruna, ca 18-22 minuter.(tog längre i min ugn) Låt svalna helt och gör under tiden vaniljkrämen.
Vaniljkräm: Koka upp vanilj, grädde och socker i en kastrull. Låt grädden svalna och lyft ur vaniljstången. Vispa i maizenan och äggulorna i vaniljgrädden och ställ tillbaka kastrullen på svag värme. Vispa kraftigt i vaniljkrämen tills den har tjocknat. Låt krämen svalna och häll sedan över den i en spritspåse. Spritsa in vaniljkrämen i éclairbakelserna genom att göra ett litet hål i ena änden. Avsluta med att ringla den smälta chokladen över bakelserna
Receptet lånade jag ifrån Kalasgott.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Tack för påminnelsen,har oxå haft dessa på min väntelista allt för länge.jösses nu måste ja ju göra dem,för nu blev ja allt sugen när ja såg din bild...mums
SvaraRaderaDå tycker jag du ska satsa ;) för de var riktigt smarriga :) och enkla att göra :)
RaderaSå söt bakelse/kaka. Ser väldigt smarrig ut!
SvaraRaderaTack Carina.. de var riktigt goda åxå :)
RaderaDet ser såå gott ut & jag blir så väldigt sugen!
SvaraRaderaEnkla och smarriga bara att baka på ;)
Radera