torsdag 29 september 2011

J***klar i gatan... Jag har LYCKATS!!!


Ja tro det eller ej men jag har ALDRIG lyckats med en sketen vanlig sockerkaka... dom säckar alla ihop hur jag än gjort.
Men för någon vecka sedan... berättade en tant för mig hur man lyckats med en sockerkaka.. och jag testade idag.. och den blev alldeles fluffig och härlig innuti och så otroligt fin och framförallt super god :) Nu är den uppskuren när den var ljummen.. ska bli intressant att se när den har stått ett dygn :)
Ja lyckligare kan ingen mer än jag vara just nu... och hemligheten hon hade?... jo den ska jag faktiskt avslöja i receptet nedan... receptet är dock inte hennes utan kommer ifrån boken "sju sorters kakor"

SOCKERKAKA
2 ägg
2 dl socker
1½ dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
( 2 tsk vaniljsocker eller rivet skal av ½ citron)  själv tog jag båda :)
1 dl hett vatten


GÖR SÅ HÄR:
Smörj  och ev bröa en avlång form, ca 1½ liter, eller en rund slät, ca 20 cm i diameter.
Vispa ägg och socker poröst. Blanda samman de båda mjölsorterna, bakpulvret samt ev. smaktillsatser.
Rör ner blandningen och tillsätt det heta vattnet. Häll smeten i formen. Ställ in formen i en kall ugn, sätt på ugnen på 175 grader och låt kakan stå helt orörd i ugnen i ca 40min.
(Sista meningen, där har ni tipset ;)

11 kommentarer:

  1. aldrig hört talas om de tipset,men jag får alltid mina sockerkakor höga och fina.beror nog också på vilket recept man använder sig av,min heter saftiga sockerkakor,och de blir verkligen det.
    hemligheten Smöööör
    :D

    SvaraRadera
  2. ojj.. då kanske jag med kan lyckas nu..
    Tack för att du delade med dig

    SvaraRadera
  3. Uppenbarligen ett riktigt bra tips för OJ vad god den ser ut <3

    SvaraRadera
  4. que estupendo te ha salido
    si tienes un rato te invito a pasearte por mi blog
    http://karmucaycuquino.blogspot.com

    SvaraRadera
  5. Skam den som ger sig! Ser helt perfekt ut, så förstår att du är nöjd :)

    SvaraRadera
  6. *s*, du är ju för skön!! Skönt att du lyckades nu, skam den som ger sig som Cecilia sa! Kram till dig vännen :)

    SvaraRadera
  7. Tjohoo :-)
    Bra jobbat ;-)
    längesen jag kommenterade hos dig men är inne så fort jag ser att du gjort ngt nytt.
    Har du sett min angry birds tårta?

    SvaraRadera
  8. jag tror att man har smör i vanliga sockerkakor och de brukar inte sjunka ihop, men vanliga tårtbottnar brukar göra det (det vanliga receptet med ägg, socker, mjöl. potatismjöl och bakpulver) Den här kakan heter Lättsockerkaka eller Mosskaka och just det receptet funkar för mig också opch passar jättebra som tårtbotten. Kakan sjunker inte ihop och jag tror faktiskt att det beror på 1 dl hett vatten. Och visst, luckan ska man absolut inte öppna i alla fall inte de första 20 minuterna (helst ännu längre), annars sjunker kakan.

    SvaraRadera
  9. TårtOlga... jodå det är den lätta sockerkakan... men inte har jag fått den att fungera innan ändå. Men när jag sätter in den i en kall ugn så funkar det fint fint :)

    Åsa.. åhh ska kolla.. genast ;)

    Caroline.. hehe tur jag kan få dig att små le lite åt mina dumheter ;)

    Sikta in dig på höstlovsveckan (tror kalmar å blekinge har samtidigt i år) vecka 44.. någon dag där är tanken på att komma upp ;)

    Kram

    SvaraRadera
  10. Wow, vad den ser fluffig ut, detta tips skall jag också prova! Tacka tanten ifrån mig :-)

    Som du kanske ha sett så har min matblogg (Tina´s Mat) flyttat till www.tinagustafsson.com och jag har länkat till din blogg på denna sida http://tinagustafsson.com/bloggar-med-matinspiration/

    Känner du för att länka tillbaka så får du gärna göra det :-)

    För att vara säker på att inte missa något smarrigt recept så kan du Gilla denna sida http://www.facebook.com/#!/pages/TinaGustafssoncom/192531110782439?sk=app_206747196050374

    Ha det bra så hörs vi bland alla receptinlägg :-)

    SvaraRadera