torsdag 8 september 2011

Mias 40- års present


Min fina fina söta vän Mia fyller snart 40 år, vi kunde tyvärr inte vara med på hennes fest, och vi ville inte heller vänta tills hennes födelsedag så hon fick sin present i förtid istället :)

Jag kom på att jag skulle använda mig av en bok som jag köpte för en tid sedan, fortsättningen på det kommer lite senare i inlägget :)Jag köpte en stooor korg, lite ekologiska råvaror (Eftersom Mia äter ekologisk mat)  och rött ekologiskt vin, lite burkar, och lite dekorations grejer och sen började jag sätta ihop en efter en...
Ekologisk honung och koffeinfritt kaffe skulle ju naturligtvis också vara med
och sen dom inlagda körsbärstomaterna (ekologiska naturligtvis)
Korgen har tagit sin lilla tid... men den kommer helt å fullt direkt från mitt hjärta till dig/er.. hoppas du blev glad och att den var rolig att få.. och jag hoppas det blir gott :)Jag gjorde eget örtsalt av örterna och kryddorna jag hade hemma.
Jag gjorde även alla korten på burkarna själv.


Jag gjorde en "Cookie in a jar" så att hon kan röra ihop några kakor om hon blir sugen någon dag :)
Beskrivningen som hon behöver för att göra kakorna finns innuti kortet, se nedanför hur jag gjort det.


Kortet gjordes på ett väldigt enkelt sätt :)Ena dagen en doft av hemmagjord musli i köket, den andra dagen en stickande ört och kryddig lukt av örtsaltet :) på tal om örtsaltet så innehöll den även chili, vitlök och vanlig lök :)


Sen gjorde jag egen hemmagjord muslie :)


Och självklart skulle hon få två brödlimpor åxå :) Fick lite problem med för mycket råvaror som skulle in i burken så den kanske inte blev så snygg och dekorativ men så fick det bli för denna gången :)

Här har ni min stora inspirationskälla... För en tid sedan kom Linnéa som har bloggen "Linnéas skafferi" ut med en bok, med egna hemmagjorda presenter och sådant :)
Att jag inte riktigt kan hålla mig till ingredienserna jag läser om det vet väl alla vid detta laget, men det mesta gjordes nog rätt hyffsat likadant.
Har ni inte denna boken ännu så tycker jag ni ska införskaffa er den.. för den är helt klart super duper bra att ha hemma i bokhyllan ;)

7 kommentarer:

 1. Sådana prestnter är ju kanonkul att få ;)
  Jättefint var det!

  SvaraRadera
 2. 1000 tack för de värmande orden du skrev på min blogg.
  du ska veta att det lyfte mig oerhört.
  ja min bakning e min terapi, int elätt att förlora den man man har ett litet barn med och som jag skulle gita mig med så plötsligt...
  han blev bara 26 år gammal tyvärr.

  men jag har fortsatt på en annan blogg som gubb fan inte vet om..

  hoppas du vill fortsätta förlja mig där

  tack gumman dina ord fick mig att må bättre

  SvaraRadera
 3. Ätbara presenter är det bästa, som finns! :)

  SvaraRadera
 4. Ja visst är det finurliga grejer.. å vill man inte eller orkar inte sätta ihop en pjäs så kan man ju alltid köpa boken istället och hoppas på att man själv kanske får någon sådan här present av just den personen ;) Finurligt va?!!! :))

  SvaraRadera