torsdag 4 augusti 2011

Kärlekstårta "Red Velvet Cake"



Våra kära vänner Pia och Grönis firade sin 3:e bröllopsdag i förrgår... självklart skulle dom fira med en kärlekstårta :)
Jag var baksugen och gjorde en Red Velvet Cake och la på lite färska rosblad, kan det bli mer romantiskt? :)
I vilket fall som helst så passade den bättre mitt i sommar värmen än en super söt tårta :)



Red Velvet Cake
3½ dl socker
2 ägg
3½ dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
½ salt
1 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 msk vitvinsvinäger
1 dl raps- eller solrosolja
2½ dl filmjölk
1-2 msk röd karamellfärg (pasta färg går också bra)

ev Hallon eller rosblad som garnering

Cream cheese frosting
400 g philadelfia ost
ca 3 dl florsocker


Värm ugnen till 175 grader. Smörj och bröa en rund bakform.
Vispa socker och ägg poröst. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten tillsammans med vittvinsvinäger, olja och filmjölk.
Tillsätt karamellfärg och vispa till en slät smet. Häll smeten i formen och grädda i 45 minuter. Låt kakan svalna något i formen.  Stjälp sedan upp den på ett galler och låt kallna.
Vispa ihop ingredienserna till frostingen.
Skär kakan i tre delar med en vass kniv och bred frostingen på den undre delen.
Lägg försiktigt på den andra delen och bred frosting även på den. Lägg på den översta delen och bred resten av frostingen över hela kakan. Garnera eventuellt med hallon eller andra bär... eller rosblad :)

(gjorde lite mer frosting på min kaka plus att jag bara delade kakan en gång)


Kanske inte den finaste bilden på insidan av kakan, men glömde ta kort när en fin bit satt på tallrik... men gott gott :)

9 kommentarer:

  1. Den ser saftig och god ut! Och vad fint och romantiskt med rosebladen!

    SvaraRadera
  2. så fint det blev med rosblad på och red velvet cake är så gott

    SvaraRadera
  3. Den ser jättegod ut. Har länge tänkt testa red velvet. Smakar den lika utan färgen tror du? Om man inte är beroende av att kakan ska vara röd. :-)

    SvaraRadera
  4. Ja denna är mycket uppskattad här hemma, eftersom den är mer fräsch än söt :)

    Tack så jättemycket för dom fina kommentarerna :)

    Erika.. inte behöver man ha röd färg i, den blir lika god utan så kör hårt ;)

    SvaraRadera
  5. Ser gott ut!! Har aldrig äit red velvet men är mycket sugen på att testa den snart. Så fint med rosenbladen. :o)

    SvaraRadera
  6. Tack Carina :) Ja testa.. så gott :)

    SvaraRadera
  7. Jennifer.. hm.. klickar på ditt namn men hittar inte dit.. något fel?

    SvaraRadera