torsdag 14 juli 2011

Formfranska


Otroligt dystert väder idag... tunga regnmoln och ett oerhört blött regn som bara vräker ner.
Vad gör man då? jooo man bakar lite bröd :)

Cupcakefluffan hade gjort ett fransbröd som jag har suktat efter i några dagar.. så idag testade jag.. och TITTA så fint det blev.. och jag kan berätta att ljummet nästan varmt bröd med smör och ost på ... är ju sååå gott.
Kan verkligen rekommendera detta brödet. Har man en bakassistent så är det så otroligt enkelt detta receptet. Maskinen knådar till dig och vips.. så är det klart. Inte alls lång jäsningstid heller så fort går det.. här kan man inte gnälla om lång tid inte :) Testa får ni se... ni hittar receptet inne hos HÄR inne hos cupcakefluffan vill säga ;) som i sin tur tagit det ifrån en annan :) Ni som inte vill eller orkar kika finner receptet direkt kopierat här nedanför ifrån fluffan :)


Formfranska (gjorde dubbelsats för att få två bröd)


25 g jäst
3 dl vatten, ( fast jag tog mjölk istället jag också)
1 msk socker
1 msk rapsolja
1 tsk salt
5 ½ dl vetemjöl
1 ägg till pensling
sesamfrön/vallmofrön till garnering



Gör så här:
Rör ut jästen i det ljumna vattnet och tillsätt därefter socker, olja och salt. Arbeta ner vetemjölet och låt sedan degen jäsa i minst 30 minuter under duk. Jag knådade min deg i köksmaskinen.
Ta upp degen på arbetsbänken och knåda den ordentligt och länge (använd lite vetemjöl till knådningen om det behövs).
Forma till en limpa och lägg i bakplåtspappersklädd brödform.( Jag smorde min form istället)
Jäs ytterligare 30 minuter under duk och pensla sedan med uppvispat ägg och strö över sesamfrön/vallmofrön.
Grädda i 225 grader i cirka 25 minuter
(Receptet är kopierat direkt från cupcakefluffan)



Visst blev det fint? :)

7 kommentarer:

  1. Ser jättefint och gott ut...

    SvaraRadera
  2. Ja det blir verkligen ett gott bröd :-)

    SvaraRadera
  3. fluffan.. ja riktigt gott.. detta kommer jag nog att göra många ggr om ;)

    SvaraRadera
  4. hej
    vi vill bara tipsa om att jag har 3 st bakrelaterade tävlingar nu och kanske vill du delta.
    kommer komma nya varje vecka som e i samma tema

    http://tartpalatset.blogg.se/2011/july/vinn-2skalar-2skedar.html

    http://tartpalatset.blogg.se/2011/july/vinn-bestickset-med-atpinnar.html

    http://tartpalatset.blogg.se/2011/july/vinn-maltidsmatt-har.html

    SvaraRadera
  5. Jag har spanat på detta bröd lite jag också och snart måste jag ta tag i att testa på det. Mums mums mums!

    SvaraRadera