onsdag 11 maj 2011
Rödavinbär och rabarber smulpaj
Hej alla... här händer det inte mycket märker jag :P
Jag har nämligen åkt på en jävla pollen allergi, eller har haft det senaste åren men trott det varit världens influensa... Har varit så hängig och dålig att jag inte ens orkar baka, och då är det ALLVARLIGT *skratt*
Nå här kommer en paj som jag gjorde innan men som jag inte fått upp... :) Kanske bra ibland att man har lite bakverk på efterslänt som man kan blogga om när man inte är på topp :)
Nu hoppas jag på ett jädrans ösregn så att jag kan bli bättre och komma igång igen med bakandet, frustrerande när man är så här utslagen :(
Denna pajen ska ni verkligen testa, den blev otroligt god och grundrecepte kommer ifrån boken "Smulpajer" med Maria Öhrn
*receptet visar dubbelsats och på det viset jag själv gjorde.*
SMULPAJ med rödavinbär och rabarber
300 g smör
4 dl vetemjöl
6 dl havregryn
3 tsk bakpulver
2 krm salt
3 dl strösocker
Fyllning:
ca 600-800 g bär
2 msk potatismjöl
3 msk vaniljsocker
Smält smöret och låt svalna lite. Häll upp alla torra ingredienserna till pajen (inte fyllningen alltså) Rör i smöret så att det blir en grynig massa.
Skölj bären och rabarberna (skär rabarberna i bitar) Blanda bären i potatismjölen och vaniljsockret ordentligt.
Ta hälften av smulpajsdegen och lägg den i en smörad pajform, sprid ut den utan att platta till den. Häll över bären och ta sedan resten av smulpajen och smula över alla bären.
Grädda i 175 grader i ca. 40min. Pajen ska bli gyllenbrun.
Servera med vaniljsås eller glass.... MUMS!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Tack för ett bra recept som inte bara är gott utan gör gott i kroppen dessutom...
SvaraRaderaVill bara tipsa om att pollenallergi lätt kan botas genom att äta lokalproducerad ekologisk honung som ej är uppvärmd då den innehåller pollen från de växter som finns i ditt närområde och som genom ett regelbundet intag under vintern, ca 1 tsk i veckan vaccinerar din kropp mot pollen.. prov inför nästa sommar så får du se.. men förstå att honungen måste komma från lokala bifarmar inte från t.ex Spanien, Ungern eller annat land då dom har andra växter och pollen i dessa länder.. Köp heller inte honung i flytande form då det enbart är Akacia honung som är naturligt flytande och akaciaträd växer inte i Sverige..;)