lördag 14 maj 2011

Robins konfirmations tårtaRobin konfirmeras i morgon kl. 11.00 svensk tid. Vilket jobb det blev med denna bibel... herregud.. men attans så skönt när den var klar :PVilken tur att jag gjorde all dekoration redan innan :)
Kollar ni serpentinerna, så ser ni att i ena hörnan är det Finska färger... och i den andra är det Svenska färger :)
Kommer ju ifrån att vi är födda i finland och uppvuxna där. Robin var 4 år när vi flyttade hit.Nåja.. tårtan har då både ljusa och mörka bottnar, dvs vanlig och choklad. Men Sp bottnar. Har tagit Sana´s recept på SP botten..
Fyllningen till tårtan blev, hemmagjord hallonsylt och Vitchoklad fluff, Lindht vitchoklad, nästa lager, mjölk choklad fluff, sedan spacklade jag tårtan med Smörkräm blandat med nutella. Malin med bloggen (Tårtspecialisten)  tipsade mig om att bara ta smör och nutella och göra en smörkräm av alltihopa. (tror det var hon iafl) och gudars vad gott det var :)
Tack alla för alla fina chokladsmörs tips jag fick, många som ska testas än :)
Jag tog denna mest för tidsmässigheten, enkelheten.. har hållit på precis från tidiga morgonen till sena kvällen med buffé bordet och tårtan.. så jag är glad över att jag gjorde det så enkelt för mig trots allt :)

Tårtan täcktes med brun marsipan ifrån Strössel&Annat, all dekoration är gjord i marsipan plus det vita i MMF (marshmallowsfondant) Färger och diverse kors form är också ifrån Strössel och annat :)

14 kommentarer:

 1. Wow.. vilken tårta.. super fin.. Verkligen imponerad. Förstår att du lagt ner mycket arbete på den.. verkligen imponerad av formen på bibeln.. Fattar inte hur du fick till den

  SvaraRadera
 2. Sjukt häftig tårta!! Kan förstå att den tog tid, men den blev ju också hur snygg som helst!

  SvaraRadera
 3. Så fin den blev! Kan tänka mig att det var en del jobb med den, den ser inte liten ut precis. :) Rosorna är jättefina, och skojig idé med färgerna på serpentinerna. Nu har du äntligen gjort sådana. :)

  SvaraRadera
 4. Vilket jobb du har lagt ner! Ingen dålig tårta ser det ut att vara ;-) Rosorna är verkligen jättefina, och kul sätt att få in både det finska och svenska =)

  SvaraRadera
 5. Tack alla! Ja jäklar vilket jobb på en tårta... men den gick åt rätt duktigt trots allt. Men vi var ju många :) Tok mycket fyllning åxå.. hehe. Och vi var ju inte lita mätta efter det stora buffé bordet.
  Rosorna blev jag hyfsat nöjd med men det krävdes en hel del träning så nu har jag rejält många rosor som bara står här å ser allmänt B ut :P
  Nåja.. nya uppateringar kommer när orken återkommer..

  Tack alla för dom fina kommentarerna :)

  SvaraRadera
 6. Oj oj oj vilken fin tårta! Respect, alltså!!

  SvaraRadera
 7. WOWWW, den var mäktig!!!

  SvaraRadera
 8. Helena hahaha tack gumman!

  Chanette ja jag blev rätt nöjd till slut.. skam den som ger sig ;)

  Emilia.. Tack så mycket!

  Erika... Tack! :)

  så gulliga ni är.. tusen tack alla för dom fina kommentarerna :)

  SvaraRadera