söndag 29 maj 2011

Min morsdagstårta



GRATTIS MAMMA på morsdag! Vet att du redan firat för några veckor sedan, men du har ju trots allt den äran att bli firad två ggr per år eftersom det är olika dagar i Finland och Sverige ;)
Tårtan är dock till dig, trots att du inte får smaka den, men du får den ändå :)
VÄRLDENS bästa Mamma! :)



Tårtan gick givetvis i rosa och vitt. Testade denna spritsning som jag sett på andra ställen, tålamodet kanske inte fanns där men helheten så såg den rätt okej ut, har spritsat tre grädd hjärtan som sitter uppe på tårtan också, syns inte så bra eftersom dom också är i rosa. Lite svåra att göra i bara grädde :)

Första bottnen täckt med kokoskräm, andra med ananasröra, täckt med grädde och socker kulor
Socker kulorna har jag köpt ifrån Strössel&Annat

Recepten ja.... ska bli spännande att smaka denna för det är riktig kokos kräm i den plus rårörd/mosad färsk ananas :)
Grundrecepten tog jag hos Sana, ändrade dock kokoskrämen eftersom jag inte hade någon kokos på burk utan körde ur kokosnötter :)
Här kommer iafl receptet så får vi väl se om den är god lite senare idag.. lovar att uppdatera om det :)


SANAS KOKOSTÅRTBOTTEN
110 g vetemjöl special
2 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
50 g kokosmjölk
55 g olja
4 äggulor
1 tsk vaniljsocker
90 g strösocker

4 äggvitor
60 g strösocker


Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ett bakplåtspapper i bakform (använd en rund)
Blanda mjöl och bakpulver och sila två gånger (det hoppade jag över och det gick bra ändå)
Blanda alla ingredienserna (mjöl blandning, salt, kokosmjölk, olja, äggulor, strösocker, vaniljsocker) och vispa snabbt samman allt till en smet.

Vispa ihop äggvitor och strösocker till ett hårt skum och vänd försiktigt ner det i den första smeten.
Häll smeten i formen och sätt in i ugnen.
Grädda kakan i ca 50-60min, lägg eventuellt lite folie över kakan efter ca 30min (det fick jag göra)
Låt kakan kallna och skär kakan i 3 delar.




KOKOSKRÄM
2 st kokosnötter
30 potatismjöl
50 g strösocker
1/4 tsk salt
250 g kokosmjölk
150 g vatten
30 g smör
Vit sirap

Töm ur kokosnöts mjölken och ta sönder kokosnötterna (förklaringar finns på youtube om hur man öppnar en kokosnöt)
Gröp ur/skär ut allt det vita och skär i små bitar. Lägg bitarna i en skål och häll över vit sirap så att det täcker kokosbitarna.

Blanda strösocker, kokosmjölk, salt och vatten i en kastrull.
Värm på medelvärme under omrörning tills blandningen tjocknat.
Häll i kokos/siraps blandningen och koka upp tills såsen tjocknat. Lyft bort från värmen.
Sätt ner smörklicken och rör tills allt smält. Låt kallna!

Godare kokoskräm har jag aldrig smakat, helt underbar!!!



ANANAS RÖRA

1 st färsk mogen ananas

Skala, hacka ananasen i små bitar. Sätt ner bitarna i en assistent med knivar och hacka ordentligt så bitarna blir jättesmå, mer som mos. Klart!



Uppdaterat: Otroligt god kombination med kokoskräm och frisk färsk ananas... riktigt god blev den.

11 kommentarer:

  1. Så fin tårta, låter gott med kokoskrämen och ananasen ihop

    SvaraRadera
  2. Den blev faktiskt riktigt fräsh å god :)

    SvaraRadera
  3. Åhh, så vacker!!! Kokos älskar jag... Slurp..

    SvaraRadera
  4. Milla åhh. tack-.. snäll du är :) ja gillar du kokos ska du verkligen testa denna krämen :)

    SvaraRadera
  5. Ser riktigt god ut...och fin:-)!

    SvaraRadera
  6. Vad hungrig och sötsugen jag blir när jag snurrar runt här hos dig! Buffébordet för ett tag sen ser ju jättesmarrigt ut och den här tårtan ser också galet god ut. Jag har någon gång försökt mig på att använda likadan sprits, men mitt tålamod räckte inte alls till, så till slut bredde jag ut grädden med en spatel istället. :) Får väl försöka igen.

    Tack för kommentaren hos mig. Alltid roligt med uppskattning!

    SvaraRadera
  7. Jättevacker tårta, den ser ljuvlig ut!

    SvaraRadera
  8. Det ser jättegott ut. Så duktig du är som gjort fin spritsning. Sånt måste jag lära mig. :)

    SvaraRadera
  9. Helena och Yasemin.. Tack så mycket för era fina kommentarer :)

    Yasemin.. den är inte svår att spritsa så testa ;)

    SvaraRadera