onsdag 11 maj 2011

Lyx chokladbollar till konfirmationen


Som ni redan vet om ni läst tidigare inlägg så är jag riktigt dålig av min pollen allergi, men även om jag är det så har jag fortfarande en konfirmations fest på söndag, så att göra det sista kräver sin lilla tid i många steg. Vet inte hur länge det tagit mig att göra dessa lyxiga chokladbollarna men dom har iafl varit nerfrusna en gång emellan :D Men nu är dom äntligen klara och nerfrusna.

Eftersom jag ska ha ett stort buffé bord så gör jag bara en stor tårta till kaffet, men så kom jag på att det kanske finns dom som inte vill ha tårta så jag gjorde dessa plus mini cuppisar som ännu inte är klara naturligtvis, muffins delen är klar och ligger å fryser :P
Men inte ville jag ha vanliga chokladbollar utan mer som cakeballs så det fick bli lyxchokladbollar istället :)


Alltså...........

Nerkylda chokladbollar
Smält choklad (själv tog jag den nya med kokos och banan från marabou, mörk och mjölk, tre blandningar men med härlig kokos smak)
kokos flingor :)


Gör chokladbollar, kyl ner dom några timmar i frysen eller kylskåp. Smält chokladen och doppa bollarna i det, sätt bollarna i små formar och sprid över lite kokosflingor, kyl dom igen. KLARA!!!!

Enkelt och extra lyxigt :)

9 kommentarer:

 1. Åh vad gott, har inte provat den nya smaken på Marabous choklad än men den låter supergod!
  Det här var ju ett smart tips :)

  SvaraRadera
 2. gillar man kokos så är den jättegod :) En av mina favoriter faktiskt :))

  Och när denna tanke slog mig så tyckte jag den var perfekt :) jag älskar att göra cakeballs, ta tillvara på kakor och tårtor som blir kvar, men ibland står man ju utan men ändå är sugen på att gör cakeballs. VAd är inte roligare och godare än just lyxiga chokladbollar i cakeballens anda :)

  SvaraRadera
 3. Vad goda dom verkar vara! Har sett den nya chokladen men inte "vågat" prova, är ganska konservativ då det gäller chokladsmaker... Kanske skulle testa i alla fall, inte lär den bli och ligga i skåpet heller. ;) Lycka till med förberedelserna!

  SvaraRadera
 4. Tove.. tyckte faktiskt den var god. Fast jag ville inte ha den ren utan blandade ut den med mörkchoklad och mjölkchoklad eftersom det blev ändå rätt många bollar som skulle täckas :)

  SvaraRadera
 5. Smakade den idag, först var det inget speciellt men eftersmaken var såå god!
  SÅ jag slår vad om att dom här är jätte god! :D

  SvaraRadera
 6. Christoffer.. två favoriter i ett.. chokladbollar plus nya marabou chokladen :))

  SvaraRadera
 7. Tjusiga! :)

  Jobbigt med pollen. Har du sett att det har kommit en ny nässpray, som lägger sig som en hinna i näsan? Blir som en blockad.

  SvaraRadera
 8. jag har beställt 3 st kors jag med men av kakburken
  http://www.kakburken.se/product_info.php?products_id=1770

  Jag längtar tills de kommer så jag kan testa =)

  SvaraRadera
 9. Det låter onekligen riktigt gott!
  Visste inte ens att det kommit en ny choklad (och hur tokigt är inte det?!), så den måste genast införskaffas för provsmakning!
  Önskar dig en trevlig helg!
  //

  SvaraRadera