lördag 26 mars 2011

Johannas Banoffe Paj


Tänk att banoffepaj kan vara så attans gott :) I dag fick johanna stå för dagens banoffe paj, dottern i huset alltså. Hon gillar ju också att baka :) och framförallt ÄLSKAR hon ddl (dulche de lech) :) så vi kokade två burkar ddl igår och just nu sitter hon och hennes yngste bror i soffan och delar på en burk. Jösses snacka socker kick... :P händer ju inte ofta.. men ibland måste man få gotta sig. Lördags godis kallade dom det visst också :)

Johannas Banoffe Paj
Botten:
1 pkt digestive kex
175 g smör

Fyllning:
1 st burk DDL (kokt sötad kondenserad mjölk)
2 st bananer
5 dl vispgrädde
strössel


Gör så här:  Koka en burk (eller flera om du vet att du ska använda dom inkommande vecka) sötad kondenserad mjölk i ca 3h. Vattnet får inte stormkoka utan bara små bubbla. Vatten måste vara över burkarna hela tiden. Låt svalna och ställ i kylskåp över natten.

Vispa grädden till sprits konsistens, dvs rätt hård men slät och fin så att det blir fint att spritsa.
Smält smöret.
Finhacka/mala digestivkexen i matberedare med kniv och häll sedan smält smör över kexen och blanda väl.
Häll ut allt i en stor pajform och tryck upp och gör kanter som en helt vanlig paj.
Skär bananerna i bitar och sprid ut över pajens digestiv botten.
Olja en sked och töm burkens innehåll över bananerna, ta dock en sked åt gången för det är inte så lätt att bre ut den tjocka sega kolan.
Spritsa på grädden i ett valfritt mönster och dekorera med strössel eller fin riven choklad :)

Denna pajen går otroligt snabbt att få ihop sålänge du redan har en burk DDL ståendes :)

Johanna spritsade en ros :)

5 kommentarer:

  1. Åååå, det var länge sedan jag gjorde den här smarriga! Det är ju så himla gott. Har ju nån burk mjölk i skafferiet, får bli nån gång den närmsta tiden!
    Supersnygg spritsning :)

    SvaraRadera
  2. Ja Banoffepaj kan man inte få för mycket av ;)

    SvaraRadera
  3. Använde hallon i stället, blev godare när det inte blev så sött. Så tyckte både jag och mina barn...

    SvaraRadera