onsdag 23 mars 2011

Choklad mousse "after eight"


Hade den sista förpackningen med after eight i skåpet som jag kikat på nu ett tag. Svängde ihop en snabb dessert igår som tyvärr inte hann stå till sig. Däremot den sista skålen alltså den på bilden fick stå över natten och idag hade den rätt konsistens och smakade riktigt ljuvlig :) synd bara att den inte var min :P

After eight mousse
1 stor förpackning after eight
2 äggula
3 rågade msk florsocker
5 dl visp grädde

Gör så här:  Smält ner after eight chokladen lite snabbt i micron, den får inte bli för varm för då kan äggulan skära sig. Blir den för varm låt den svalna. Får inte vara över 60grader. Rör ner en äggula i taget ordentligt i chokladen. Rör stadigt ner florsocker. Vispa grädden men inte för hård. Häll sedan ner chokladen och vispa moussen len och fin. Häll upp på glas eller skål och låt stå i några timmar eller över natten.

Själv dekorerade jag mina mousser med hemmagjord björnbärssylt :)

3 kommentarer: