tisdag 3 december 2013

Glöggbollar



Då var det dax för lite glöggbollar i år också. Har du en skvätt eller två över när ni druckit glögg, gör lite glöggbollar, super gott. I år bytte jag ut nejlikan mot pepparkakskrydda. Jag hade nog i kanske 2msk krydda och de blev sååå smarriga. Bäst är att de får vila i kylen över natten :) Värt att testas. Pärlsockret färgade jag med pasta färg, då blir sockret lite i olika nyanser :)

Receptet hittar ni längst ner!!!


Dessa gjorde jag i fjol med malen nejlika..

GLÖGGBOLLAR

300 g smör
3 dl socker
9 dl havregryn
3 msk vaniljsocker
9-10 msk glögg (jag tog alkoholfri)
1  nypa finmalda nejlikor (helt efter tycke och smak) Byt gärna ut mot pepparkakskrydda ca. 2msk

Rör ihop alla ingredienserna, rulla till bollar och rulla i pärlsocker. Ställ i kylskåp. Dom blev helt klart bäst av att stå och dra i sig smaken av nejlikorna och glöggen över natten i kylskåp :)

2 kommentarer:

  1. vad är pastafärg? funkar det lika bra med karamellfärg? hur mkt isf? kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. pastafärg är som en pasta, tjockare och passar bättre till att färga med om det är känsliga saker som inte får bli för rinnigt som det då blir med karamellfärg. Dessutom behöver man inte så mycket av färgen, bara lite på en tandpetare ;)

      Radera