Nu e det jul igen :) Förra året skulle jag testa dessa, vilket heller inte blev av. Men så satt jag och googlade runt häromkvällen och dök ju rakt in på sockerrus blogg... igen...
Och kom på att det var ju dessa jag skulle testa... mycket riktigt... tjopp så var jag igång igår kväll :)
Måste säga en sak.......... DESSA MÅSTE NI BARA GÖRA!!!!! :) Jag hade ingen av spritsorterna hemma så jag körde enbart essencer :) (receptet är kopierat från sockerrus)
SAFFRANS TRYFFEL MED PÄRON OCH KONJAK
- 200 g vit choklad
- 3/4 dl vispgrädde
- ½ kuvert saffran
- 1 msk honung
- 25 g smör
- 1 tsk cognac
- 10-20 droppar päronarom (använder du päroncognac kan du skippa aromen)
- florsocker
Gör så här
- Hacka chokladen fint och lägg i en bunke.
- Koka upp grädde, saffran, honung och smör.
- Häll gräddblandningen över chokladen och låt stå någon minut. Tillsätt cognac och päronraom, och vispa till en slät smet. Låt krämen stelna i kylen.
- Doppa en klick av tryffeln i florsocker så att den inte fastnar i händerna och rulla den till en slät kula.
- Rulla kulorna i florsocker och lägg dem på en bricka med bakplåtspapper på. Ställ in tryfflarna i kylskåpet.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar