måndag 9 september 2013

Rulltårta med hemmagjord äppelsyltDet är alldeles för sällan jag bakar rulltårta. Igår och idag har jag iafl bakat med den hemmagjorda äppelsylten jag gjorde häromdag. Som dessutom var så himla enkel att göra och blev grymt smarrig. Fast och fin helt utan en massa extra tillsatsämnen.
För visst är rulltårta enkel att göra, dessutom frysvänlig och lätt att ta upp och sno ihop snabba bakelser av alla de olika slag :) eller då ätas som de är.

RULLTÅRTA
3 st ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0.5 dl mjölk, eller 0.5 dl grädde

Gör så här:
  1. Sätt på ugnen på 250°C (över- och undervärme) eller 200°C varmluft, så att ugnen hinner bli varm tills du vispat ihop smeten.
  2. Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp.
  3. Vispa ner bakpulvret. (Kör ca 5 sek med elvisp.)
  4. Tillsätt vetemjölet och grädden eller mjölken och vispa försiktigt till en jämn smet (ca 10 sek på lägsta effekt med elvispen).
  5. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna 30x40 cm.
  6. Grädda mitt i ugnen i 250°C i 5 minuter. Om du har varmluftsfunktion i din ugn grädda den då i mitten i 200 grader i 8 minuter inställd på varmluft. Jag tycker att det är lättare att få bra resultat med varmluft. Om du använder vanlig ugn så observera att du verkligen måste vara med och \"vakta\" rulltårtan sista minuten så att den inte blir bränd.
  7. Stjälp direkt upp tårtan på sockrat bakplåtspapper. Dra bort pappret som kakan gräddats på. (Pensla med kallt vatten på baksidan av pappret om det inte vill lossna.)
  8. Bred genast på fyllningen och rulla ihop. Lägg rulltårtan med skarven ner och låt svalna innan den skärs i bitar.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar