lördag 28 juli 2012

Jonas 18 års tårta " Tuttar" :)



Jahapp! Då har våran äldsta son här hemma, Jonas fyllt 18 år. Många och dyra presenter blev det och en polenkryssning för honom med tre mammor och resten ungdomar. Att fylla 18 på en måndag är ju inte direkt så skoj. Men skoj hade vi tack vare kryssningen ;)
Och givetvis skulle det ätas tårta innan vi åkte. Och tuttfixerad som pojken är så fick det bli en sådan här tårta :) Nican är hans lilla söta kärlek och istället för hans namn på tårtan kunde jag inte låta bli att lägga in en tatuering på tutten där det står Nican och sen ett hjärta :) Sötnosarna är ju så söta ihop :)




Tårtan fick bli enkel, alltså en enkel svart lackad korsett med röda band. Dels för att jag tyckte det blev snyggast och dels för att jag jobbade hela helgen där innan och varken orkade eller ville lägga en massa pjåsk pjåsk på :)




Jonas fick höra att det var chokladbollssmet i bröstinplantaten så han högg ju kniven givetvis i ena tutten :)

Måste bara få tipsa om en jätte hög och fin tårtbotten som Orsi själv tagit fram...Orsi kan ni finna på Facebook om ni söker på Orsis Tårtverkstad. Tårtbottnarna blir jätte fina och höga. Tack Orsi för att du är så snäll och delar med dig av denna helt otroligt härliga tårtbotten recept :)

Fyllningen i tårtan blev Strössel & Annat´s jätte goda mousser, dvs Tiramius mousse blev det denna gången. Brösten är gjorda som en chokladbollssmet fast med kladdkaka och sen är tårtan spacklad med marängsmör och täckt med SP



ORSIS HÖGA OCH SAFTIGA TÅRTBOTTEN "VANILJBOTTEN"

Höga saftiga tårtbotten 2*18cm formar eller 1st 25*25cm form


7 stora ägg
6dl socker
1msk vaniljsocker
0,5tsk salt
150gr smält smör
3dl mjölk
10,5dl-11dl vetemjöl
6tsk bakpulver


Sätt varmluftugnen på 150grader. Vipsa ägg, socker och vaniljsocker lääääänge, tills det är vitt och fluffigt. Smält smöret och blanda i mjölken. Blanda ihop de torra ingredienserna. Sikta ner det i en annan bunke. När du tycker att din äggblandning är tillräckligt fluffig, blandar du i resterande ingredienser. Vispa eller rör om försiktigt. Häll sedan blandningen i två smorda samt bakpappersklädda 18cm formar eller en stor 24-26cm(rund) eller 25*25cm(fyrkantig). Grädda på nedersta gallret i 1tim 15 min. Omkring halva tiden kan du täcka kakan med en bit aluminiumfolie så att den inte blir för brun/torr.

2 kommentarer:

  1. Alltid roligt att göra tutt-tårtor ;) När jag dekorerade min senast så fick jag besök... men de avvek snabbt rodnandes när de såg vad jag höll på med!

    SvaraRadera
  2. Amy haha! ja jag funderade åxå på hur farmor å farfar skulle reagera men de skrattade så himla gott åt alltihopa och speciellt minen på Jonas som inte fått se den innan han fick den framför sig :)

    SvaraRadera