söndag 15 april 2012

Tårta med körsbärsmousse, chokladbollsfyllning och marshmallowsfluff


Var så sugen igår på att baka en tårta och eftersom Pehrnilla hade tipsat om att körsbärsmoussen hon har i sin shop ( Strössel & Annat) och jag då ÄLSKAR körsbärssmak så ville jag ju nu testa det. OCH... ihop med något som verkar så otroligt gott. Körsbär går ju ihop med mörk choklad, men nu hade Lisa med bakbloggen Sockerrus gjort en chokladbollsfyllning som jag bara var tvungen att testa också.
SÅ!!! jag slängde ihop allt lite snabbt eftersom vi skulle få främmat. När mousselagret var på slängde jag ner tårtan i frysen medan jag gjorde chokladbollsfyllningen, då hinner den stelna lite lagom.


Sen gjorde jag marshmallowsfluff som jag använt mig av innan och den har jag faktiskt lånat ifrån Cupcakesfluffan. Sen la jag på massor med körsbärssås på, sås som jag också köpt på Strössel & Annat.. Bottnarna har jag även dränkt med körsbärssirap för att få en riktigt kraftig smak av körsbär i tårtan. Ska bli spännande att se hur den smakar idag när den satt sig över natten :)
Det jag kände dock var att det hade nog blivit bättre med att täcka den med SP eller marsipan, blev alldeles för sött med marshmallowsfluffen.

Recept kommer längst ner.

Nedan ser ni hur krämig och god den ser ut innuti :)



CHOKLADBOLLSFYLLNING

(Räcker till ca 2 fyllningslager á 20 cm botten.)

100g smält smör
3 msk kakao
1 dl socker
1 tsk vaniljpulver
3 dl havregryn
3 msk kallt kaffe
1-2 dl vaniljkräm gjord på marsanpuvler
1-2 dl vispad grädde
ca 1 dl kokos


Gör så här:
Blanda ihop smör, kakao, socker, vaniljpulver, havregryn och kaffe. Vispa tills allt är väl blandat. I en annan skål förbered 1 dl vaniljkräm och vispa grädde i en annan. Med hjälp av en slev, blanda nu ihop alla 3 skålarna. Börja med den mindre mängden grädde och vaniljkräm, öka sedan på ifall du vill ha fyllningen lite lösare.
Bred ut fyllningen på en tårtbotten och strö över kokos.

Receptet är kopierat från Sockerrus







Körsbärsmoussen från Strössel & Annat var ju så grymt god, fast jag gillar ju dessa mousser som de har i sin butik, smakar inte kemikalier som många andra mousser.

Ljusa bottnar som dränktes med härlig körsbärssirap.



Och snabb spritsad med MARSHMALLOWSFLUFF

3 äggvitor

2 cups vit sirap
¼ tsk salt
2 cups florsocker, 220 gram
1 msk vaniljextrakt, fast jag tog 1 msk hemmagjort vaniljpulver



Gör så här:
Vispa äggvitor, sirap och salt på hög hastighet i ca 10 min eller tills det har blivit tjockt. Jag körde nog längre än 10 minuter men då vispar jag det i köksmaskinen med en stor ballongvisp och då sköter sig ju vispningen så gott som själv :-)
Sänk hastighet och tillsätt florsockret, kör tills allt är blandat.
Till sist häller du i vaniljextraktet och blandar in det ordentligt.


2 cup= 4,8 dl 

Recept kopierat från Cupcakefluffan

8 kommentarer:

  1. Tårtan ser ju härligt god ut! Chokladbollsfyllningen fastnade jag också vid, måste hitta något tillfälle att testa den! :)

    SvaraRadera
  2. Tove.. även om jag glömde kokosflingorna så var den jättegod.. och till körsbär..MUMMA!!! :)

    SvaraRadera
  3. Ojojoj, sicken kanonfin tårta! Ser ut som en bomb... en god sådan yum!

    SvaraRadera
    Svar
    1. haha Kaloribomb var det ju verkligen så där hade du lite rätt :)

      Radera
  4. Fräck! Ser både snygg och väldigt god ut. Måste också testa körsbärsmousse. Verkar gott! Mums!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den är hysteriskt god om man gillar körsbär :)

      Radera
  5. chokladtossig? titta in i mina chokladvärld! :)

    SvaraRadera