söndag 9 oktober 2011

Äppelkaka i långpanna


Fick en massa äpplen för någon vecka sedan och blev sugen på att baka äppelkaka, kakan blev jättevacker :) saftig och god, en klick vaniljglass eller en klick grädde hade varit pricken på iet... ;)
Tror att den vackra marmoreringen kom av att man doppar äppelklyftorna i kanel och socker innan man lägger dom på smeten och inte som jag alltid gjort annars, duttat ut över hela formen :)

ÄPPELKAKA I LÅNGPANNA
4 ägg

5 dl socker
200 g smör
2 dl mjölk
6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
8 äpplen
4 msk socker
4 tsk kanel

Gör så här:
Smält smöret och låt svalna av.

Vispa ägg och socker poröst.
Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt försiktigt i äggvispet.
Tillsätt mjölk och det avsvalnade smöret.
Blanda kanel och socker i en skål.
Skala, kärna ur och klyfta äpplena och vänd dem i kanel-sockret.
Häll smeten på bakplåtspapper i långpanna.
Vänd äppelklyftorna i socker och kanelblandningen och fördela dem i smeten.
Grädda i 200 grader ca 25 minuter.
Skär upp kakan i fyrkanter när den svalnat

3 kommentarer:

  1. Åh vad gott med äppelkaka i långpanna!
    Titta gärna in på min blogg om du är sugen på choklad, har en massa choklad jag ska dela ut gratis :) !

    SvaraRadera
  2. Gosh... jag pratade häromdagen om att dra upp till svärmor och ta med några äpplen hem för att göra en stor god äppelkaka... och jag blev ju INTE mindre sugen nu! Får nog bli imorrn eller på fredag tror jag bestämt!

    Gillar du tävlingar förresten? Jag har flera aktiva som du gärna får delta i. Det är smycken, barnartiklar, underkläder m.m.

    Kram Annika
    familjenpettersson@hotmail.se

    SvaraRadera