torsdag 29 november 2012

Min födelsedagstårta


Som vanligt inte de bästa fotografierna i mörkret, lagom roligt med en vit tårta fotograferad med blixt. Men som sagt... min blogg är ju inte en blogg med super duper proffs fotograferade foton... typ.. Utan min blogg är enbart till att användas som receptbok och möjligen få någon annan att prova på något smarrigt  i brist på sysselsättning eller om suget sätter in ;)

Nå, 36 år är man då... nu är det ju igår då eftersom klockan är 01:37.... Kan bara säga att jag som mycket kräsen tårtätare har hittat min stora FAAAAVOOORIIIIT!!! gode tid vad den var god.... alltså.. hade jag kunnat hade jag banne mig moffat i mig precis hela om jag så skulle kräkas på kuppen... meeen av naturliga skäl så går det inte, plus att jag vill ju inte sabba all jädra träning heller..

3 dagar i veckan är det hård styrketräning som gäller i minst ett år framöver. Dagarna däremellan promeneras det snabbt och LÅNGT.... jorråsååååattteeee....

Är ni intresserad av att höra om vad som finns i tårtan?

Ähh.. gå ner en bit till då...........................................................................



En helt vanlig hög tårtbotten fick det bli, upptinade blöta jordgubbar och lime mousse i nedersta laget, kokosmousse i nästa lager och persika-passion mousse från Strössel & Annat

Och nu måste jag bara berätta något om själva frostingen ovanpå tårtan, denna är nu min totala favorit av alla smörkrämer som finns, denna är gudomlig. Smakar ej smör utan lite syrligt god fast inte allt för syrlig, knappt nåt men.. ja alltså... ni måste pröva den för att förstå... bara att öppna kylskåpsdörren gör att man bara vill slänga sig över tårtan... så gott doftar frostingen...

Måste tacka dig Lisa för att du tipsade mig om den... Nu har jag en vit smörkräm och en chokladfrosting du haft som fått mina smaklökar att skrynkla ihop av lycka ;)

Recept på alla dessa mousser då? jo de kommer naturligtvis här

Lime mousse receptet får jag återkomma med när jag hittat det.. hm.. jag är en slarvmaja ibland....

KOKOSMOUSSE

2 dl crème fraiche

2 dl socker
1 1/2 dl kokosflingor
2 dl vispad grädde

Vispa crème fraiche och socker tjockt
Blanda ner kokosflingor och låt stå i kylskåp över natten.
Vispa grädden och vänd ner den försiktigt. Fyll tårtan eller kakan.
(Finns många versioner på denna kokosmousse och jag inser nu när jag ska ha fram receptet jag lånat att jag nog tagit lite här å lite där. Men såg iafl att det var närmst Linda Runn recept)



LÖNNSIRAPSFROSTING

(Receptet räcket till fyllning+frosting av en tårta i storleken ovan eller ca 14 cupcakes.)

200 g rumsvarmt smör
3,5 dl florsocker
400 g philadelphiaost
50 g gräddfil
1 tsk vaniljessens
2 msk lönnsirap (går att hoppa över eller byta till annan flytande sirap)

Gör så här:
Vispa smöret fluffigt. Tillsätt florsocker och vispa på hög hastighet tills det är nästan vitt och fluffigt (gärna upp till 10 min). Tillsätt philadelphiaosten och vispa på låg hastighet tills det är blandat. Tillsätt gräddfil, vanilj och lönnsirap. Rör på låg hastighet tills allt blandats.
(Receptet har jag fått av Lisa med bloggen sockerrus)

4 kommentarer:

  1. Grattis! Vi är lika gamla då, eller ja, jag är en dryg månad äldre. ;) Tårtan ser jättegod ut, får testa den där frostingen något tag. Och så tuff träning du håller på med, du får starta en träningsblogg till näst. :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Se där ja Tove... kul med samma ålder ;) Grattis i efterskott:)

      Ja jag måste säga att jag nog hittat min nya favorit tårta,idag var den ännu godare och jag har nästan svårt att låta bli den.. hm...

      haha nä någon mer blogg tror jag inte det blir, jösses man hinner knappt skriva inlägg längre ;) Men visst hade det varit kul och sitta och skriva ner alla förändringar *s*

      Radera
  2. Det såg väldigt gott ut måste jag säga.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den var jätte god,även de liknande jag gjorde till min pappa när han fyllde 70 :)

      Radera