lördag 18 juni 2011

Skolavslutnings tårta!


Jaha... då har vi firat av barnens skolavslutningar igår fredag. Mycket skönt för dom nu att få sommarlov, även för oss föräldrar känns det som sommarlov oberoende om man jobbar eller vad man gör :)

Vi avslutar alltid skolavslutningarna med en riktig härlig jordgubbstårta och massa fika. Just för att dom ska känna att NUUUU e sommarlovet här :) Sommarlov och jordgubbar går ju hand i hand :)Ni ser ett mönstrat ark mitt i tårtan, det kallas för Malty Sheets, och kommer i ett ark som man sedan lägger på tunt utkavlad marsipan eller sockerpasta, man bara fuktar det lite lätt och slätar till det, vips har man ett vackert motiv på sin tårta :)
Dessa finns tyvärr inte längre däremot byts dom ut till Frosting Sheets som ska fungera rätt så lika...
Detta finns i många olika motiv och man kommer snart att kunna köpa det och andra diverse liknande saker på  Strössel&Annat
Bara klicka in er på länken så hittar ni hur mycket spännande som helst där inne som inte finns på andra ställen :))
I vilket fall som helst, så var detta så otroligt enkelt att få snyggt, inget pill, inget sprickande tålamod, allt gick så lent och så fint och det blev otroligt annorlunda än bara en fylld jordgubbstårta på toppen :) Eller bara grädde på toppen... Jag blev faktiskt riktigt nöjd :)Tyvärr hade vi så skumma moln här utanför igår att kamera blixten slog till varje gång hur jag än gjorde och vilken inställning jag än tog. Kameran är skit..... om man säger så :)
Men här syns iafl mönstret lite bättre... härligt mönster va?  :)
Ihop med jordgubbarna och känslan av sommarn så kändes mönstret även som en del i sommaren med sina fina "kvistar"
Om vi då tittar på innehållet, så kan jag berätta att med ljusa tårtbottnar, naturligvis hembakade :) Så är tårtan fylld med hela jordgubbar, lite kokt hemgjord sylt och hemmagjord vaniljkräm med lite citron i för att få en liten friskare smak :)
Och en MASSA nougat bitar :) Hur kunde jag ens komma på den idén  i en jordgubbstårta då???
Jo... jag hade några nougat stänger som gått ut för ett tag sedan, så innan dom helt börjar parada upp sig och gå ut till komposten helt själv så tänkte jag att det var likabra vi äter upp dom innan dess :)
Kändes lite som en godis gömma i tårtan :)
Men så blev tårtan riktigt grymt god :)


4 kommentarer:

 1. Tårtan ser jättejättegod ut! Härligt med nougat i, tror absolut det passade bra med jordgubbarna! :) Och fint blev det med arket ovanpå, visst är det en rolig grej. :)

  SvaraRadera
 2. Vilken rolig idé med nougat i. Det måste jag abolut ptöva någon gång! Och jätte fint med arket ovanpå =)

  SvaraRadera
 3. Tove skitrolig grej.. så otroligt enkel att använda och fint blir det :)

  Elisabeth.. ja nougat, grädde och jordgubbar passade super ihop :)

  SvaraRadera
 4. Den blev himla fin med mönsterarket på =)

  SvaraRadera