onsdag 3 juli 2013

Key Lime Paj


Key Lime Paj, denna fräscha goda mumsiga underverk..... jag tror jag är fast!!!
Jag googlade och hittade det receptet Leila använder sig av, vill ju inte säga det är hennes för det är det ju garanterat inte. Däremot denna var min andra paj och jag tog faktiskt två burkar sötad kondenserad mjölk i stället för 1 och jag kan säga att det blev myyyycket bättre och mycket godare. Jag har även tagit dubbelt till pajskalet.


Key Lime Paj
Kexbotten  
200 g digestivekex   
100 g smör
 
Fyllning 
400 g sötad kondenserad mjölk (jag tog dubbelt)
4 st ekologiska äggulor
5 st limefrukter, skal och saft
 
Till servering  
vispad grädde
1 st limefrukt

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Krossa kexen till små smulor i en mixer.
3. Blanda dem med smält smör.
4. Tryck ut blandningen i botten och upp på kanterna i 4 mindre pajformar.
5. Förgrädda pajskalen i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
6. Låt svalna.
7. Blanda kondenserad mjölk med äggulor, rivet limeskal och saft.
8. Låt smeten dra åt sig smak av limeskalen i minst 30–60 minuter.
9. Sila smeten genom en finmaskig sil och släng skalen.
10. Fyll pajskalen och grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter (något längre om det är 1 stor paj).
11. Låt svalna och servera pajerna med vispad grädde och skivad limefrukt.

(Receptet är kopierat från recept.nu)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar